KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Tandem iz Ekonomca brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji

Futsal reprezentacija Srbije otputovala je za Holandiju, gde je od 19. januara do 6. februara očekuje učešće na Evropskom prvenstvu. Među četrnaest reprezentavica koji će braniti boje naše države na ovom prvenstvu nalaze se i dva mlada igrača kragujevačkog Ekonomca, Kristijan Vasić i Andreja Stojčevski.

Sama činjenica da će imati priliku da reprezentuju svoju zemlju na jednom tako prestižnom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo predstavlja svakako ogromnu satisfakciju i veliki vetar u leđa za dvojicu mladih momaka, koji su to svojim odličnim igrama u dresu kragujevačkog Ekonomca u potpunosti zaslužili. I Vasić i Stojčevski spadaju u takozvani „novi talas“ srpskih futsalera, od kojih se očekuje da u doglednoj budućnosti čine okosnicu našeg nacionalnog tima.

Na spisku selektora Dejana Majesa nalazi se i veliki broj bivših igrača Ekonomca, počev od golmana Nemanje Momčilovića, pa do Mladena Kocića i Slobodan Rajčevića, kao dvojice najiskusnijih članova naše selekcije na ovom turniru.

Reprezentacija Srbije takmičenje na Evropskom prvenstvu započinje u sredu, 19. januara, duelom sa aktuelnim svetskim prvakom, selekcijom Portugala. Četiri dana kasnije „orlovi“ će se sastati sa reprezentacijom Ukrajine, a takmičenje u grupnoj fazi završavaju 28. januara, kada će odmeriti snage sa domaćinom turnira, selekcijom Holandije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.