Sutra kreće 13. tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar 2016“

biciklisti-kragujevac13. tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2016“ startuje sutra, kada će iz Kragujevca put Mostara krenuti deset biciklista – tri tandem i četiri solo bicikla. Oni će preći trasu dugu preko 400 kilometara, uz kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze – Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Ovogodišnji maraton održava se u godini kada se obeležavaju dva značajna jubileja, 40 godina od potpisivanja Povelje o bratimljenju Kragujevca sa gradom Mostarom i decenija od obnovljene saradnje ova dva grada.

Planirano je da tandem maraton ove godine startuje ispred Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“.

Inače, pored biciklističkog maratona, u Mostaru će biti održan plivački miting, na kome će učestvovati mališani iz četiri kragujevačka plivačka kluba. Naravno, tu su i tradicionalni skokovi u vodu sa Starog mosta, koji godinama unazad oduševljavaju mostarsku publiku.

Organizatori ove već tradicionalne manifestacije su paraolimpijski klub „Junior“ i biciklistički klub „Radnički“, dok su pokrovitelji grad Kragujevac i Ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti