Sušičani dočekuju Ribničane, a Slavija i Arsenal gostuju

Fudbaleri Sušice (prugasti dresovi) i Arsenala imaju težak zadatak ovog vikenda u borbi za bodove

U 24. kolu  Zone „Morava“ Bresničani odlaze u Guču na noge Dragačevu, Arsenal gostuje u Kraljevu, a Sušica priželjkuje nastavak osvajanja bodova u duelu sa Karađorđem.

Kragujevački zonaši su na polovini puta u prolećnoj borbi za opstanak u zonskom stepenu takmičenja, mada se nisu pomakli iz opasne zone. Sušica je u najvećem minusu i već dugo drži „fenjer“. Zaostaje pet bodova u osnosu na pretposlednji Arsenal, koji se još nalazi na „klizavici“, iako je u prethodnom kolu osvojio dragocene bodove u susretu sa jednim od kandidata za vrh tabele ,Slobodom iz Čačka. Slavija je počela da posustaje i izgubila je veoma važne bodove na svom terenu od lidera na tabeli Tutina. Iznenađenje je napravila Sušica, jer je, po svemu sudeći, kasno počela da se budi. U poslednja dva kola osvojila je četiri boda i podgrejala nadu da se može izvući iz opasne zone, jer je zbog odustajanja od takmičenja zonaša iz Lađevaca, ekipe Braće Vuković, smanjen broj ekipa koje će ispasti iz zone.

Međutim, ostalo je da se odigra još osam kola i u igri je dosta bodova, ali je veliko pitanje koliko su kragujevački zonaši spremni i motivisani da ih osvoje i izađu iz rezultatske krize u kojoj se nalaze. Predstojeći vikend treba donekle da razbisti situaciju, kada se radi o Arsenalu i Slaviji, jer se o Sušici još uvek govori kao o otpisanom zonašu.

Prvu šansu sutra ima palilulski zonaš u Kraljevu. Sastaje se sa podmlađenom Slogom, koja je poražena u Sušici. Arsenal ima iskusniju ekipu i potrebniji su mu bodovi nego Kraljevčanima, koji se nalaze na bezbednijem mestu u gornjem delu tabele.

U nešto povoljnijem položaju je Slavija, koja ima četiri boda više od Arsenala, ali je porazom u proteklom kolu kod kuće sebi pogoršala polaožaj na tabeli, jer ima teže protivnike. Bresničani u nedelju gostuju u Guči i sastaju sa Dragačevom, sa kojim imaju negativan bilans, ali imaju tim koji ne bi smeo da strahuje za svoj status u Zoni „Morava“.

Ekipa Sušice je domaćin Karađorđu iz Ribnice kod Kraljeva i priželjkuju nove bodove. Susret je zakazan za 16,30 časova na stadionu u Sušici.

Pored susreta u Kraljevu Sloga – Arsenal, sutra se sastaju Sloboda (Č) – Ovčar i Takovo – Trepča, a u nedelju igraju  Bane – Radnički (Kovači) i Tutin – Miokovci. U ovom kolu slobodan je Orlovac iz Mrčajevaca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *