Superligaši i prvoligaši po ubrzanom modelu, kraj sezone u nižim rangovima takmičenja

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije je na današnjoj sednici u Staroj Pazovi usvojio stavove većine superligaških i prvoligaških klubova o ubrzanom modelu završetka tekuće sezone. To znači da će se odigrati još samo preostala četiri kola regularnog dela takmičenja, dakle bez plej-ofa i plej-auta. Takođe, obelodanjeno je i da su lige nižeg takmičarskog ranga okončane zaključno sa 15. martom.

Foto: fss.rs

Fudbal će se ipak igrati ovog proleća u Srbiji. Fudbalski savez Srbije konačno je odagnao sve nedoumice u vezi završetka takmičarske sezone, naglo prekinute izbijanjem epidemije virusa COVID-19 sredinom marta. Između dva potencijalna scenarija za završetak sezone, preovladao je stav većine klubova da se takmičenja u Super ligi i Prvoj ligi Srbije okončaju nakon trideset odigranih kola, bez plej-ofa i plej-auta.

Kao zvaničan datum nastavka sezone određen je 30. maj, a još uvek je nepoznato da li će biti ispadanja u niži rang takmičenja ili će se ići na dodatno proširenje liga. Naravno, sve utakmice biće igrane bez prisustva publike.

Za razliku od Super lige i Prve lige Srbije, sezona u srpskoligaškim i nižim rangovima takmičenja, kao i u Super ligi i Prvoj ligi Srbije za žene, neće biti okončana na terenu. Fudbalski savez Srbije odlučio je da se zatečeno stanje uoči prekida takmičenja 15. marta proglasi konačnim, što će, bez sumnje, naići na različite reakcije u klubovima. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang biće određeno u skladu sa ranije utvrđenim propozicijama takmičenja.

Tako će od kragujevačkih klubova samo Radnički 1923 imati priliku da završi sezonu na terenu. „Crvene“, koji su pre prekida sezone zauzimali osmo mesto na tabeli Prve lige Srbije, u poslednja četiri kola očekuju gostovanja dobanovačkoj Budućnosti i Novom Pazaru, odnosno utakmice sa Grafičarom i Zemunom na „Čika Dači“.

Učenici Darka Milisavljevića bi već od sutra mogli da krenu sa treninzima, ukoliko rezultati testiranja igrača na prisustvo virusa COVID-19 budu negativni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *