KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija 1903 obeležila krsnu slavu i 113. rođendan

Sumadija slava
Foto: RTK

Fudbalski klub Šumadija 1903 je i ove godine obeležio svoju krsnu slavu Krstovdan tradicionalnim obredom sečenja slavskog kolača, uz prisustvo brojnih zvanica.

Najstariji srpski fudbalski klub, koji ove godine proslavlja svoj 113. rođendan, uspešno egzistira na fudbalskoj mapi Srbije, uprkos teškim okolnostima u savremenom društvu. Šumadija 1903 je takmičući se u Srpskoj ligi Zapad prethodne dve sezone završavala u gornjem delu tabele, što je veliki iskorak u odnosu na prethodni period, kada se ovaj klub igrao u Zoni Morava.

Ove sezone Šumadinci su i pored kvalitetnog igračkog kadra nešto lošije startovali, što je dovelo do promene na klupi, pa je Igora Tufegdžića zamenio Vladimir Pantelić. Iz Šumadije poručuju da je cilj kluba ove sezone sredina tabele, uz postepeno jačanje omladinske škole.

Inače, obeležavanju klupske slave prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica, poput generalnog sekretara predsednika Republike Srbije Nedeljka Tenjovića i pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikole Uroševića.

Cadja

Ovogodišnji domaćin slave bio je Vladimir Čađenović, generalni sekretar kluba.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *