KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sudije se okupile

Lep gest napravilo je Udruženje fudbalskih sudija Grada Kragujevca, koji su došli na ideju da na skupu, nedugo po završetku sezone, organizuju druženje arbitara, sa akcentom na one koji su navršili 65 i više godina života. Želja je bila da se razmene iskustva među generacijama i evociraju uspomene i brojne dogodovštine sa fudbalskih utakmica.

Zbog svega učinjenog u razvoju fudbalske arbitraže u Kragujevcu, dodeljeno je ukupno 29 priznanja. U onom nezvaničnom delu, istaknuto je da je u Kragujevcu bilo i arbitara koju su pravdu neprekidno delili više od osam časova, ali i koji su znali da pokažu crveni karton posle svega pet sekundi igre. U poslednje vreme, ono što raduje sve u fudbalskoj organizaciji Kragujevca jeste da ima sve više i pripadnica lepšeg pola, koje dele pravdu na fudbalskim terenima.

Specijalni gost ovog druženja bio je proslavljeni as s bokserskog ringa Slavko Sorgić, koji je takođe određeni deo života proveo sa pištaljkom na fudbalskom terenu. Sorgićevo prisustvo pozdravljeno je ovacijama prisutnih, a dobitnik je i jednog od priznanja.

U ovom trenutku, Kragujevac u svojoj evidenciji ima 120 fudbalskih arbitara, koji su trenutno angažovani od najvišeg do najnižeg takmičarskog ranga. U nekom prošlom vremenu, sudije sa ovog područja delile su pravdu u derbi utakmicama nekadašnje SFRJ, ali i u međunarodnim takmičenjima. Tendencije su da se iskoristi poslednji uzlet Fudbalskog kluba Radnički i da se u delu deljenja fudbalske pravde Kragujevac izdigne na viši nivo.

Od značaja je i to što je počeo rad na prikupljanju materijala za izradu monografije u kojoj bi bili obuhvaćeni svi dosadašnji fudbalski arbitri. Oni najstariji su već dali svoj doprinos, u vidu fotografija, novinskih isečaka, biografija, ali i što će mnoge zanimati, anegdota koje su najčešće i teme mnogih razgovoa fudbalskih zaljubljenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *