KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stonoteniseri u vrhu Lige Mladih

Ping pong loptica je predmet „udaranja“ mnogih sportista širom sveta, ali i mnogih zaljubljenika i rekreativaca. Stoni tenis je u Kragujevcu doživeo veliku ekspanziju poslednjih godina, naročito kada su u pitanju mladi dečaci koji se tek upoznaju sa ovim sportom, a jure najviše ciljeve, ali i rekreativci svih starosnih doba.

Poslednji u nizu uspeha mladih kragujevačkih stonotenisera bio je nastup dečaka STK Radnički u Ligi Mladih, u okviru Regionalnog stonoteniskog saveza Centralne Srbije. Takmičenje je trajalo cele kalendarske sezone i obuhvatilo je 24 ekipe mladih stonotenisera (godište 1996. i mlađi).

Naši dečaci su osvojili zavidnu drugu poziciju, iza neprikosnovene ekipe Medijana iz Niša.

Za našu ekipu je nastupila trojka Danilo Bogavac, Uroš Nedović i Nikola Gajović, predvođena iskusnim trenerom Miroljubom Bucom Simovićem, koji je uložio dosta napora i prolio dosta znoja sa  dečacima u ovih par godina, od njihovih stonoteniskih početaka.

Inače, treba reći da Nedović i Bogavac imaju pravo nastupa i dogodine u ligi Mladih, s obzirom da su rođeni 1997. godine, pa eto prilike da se popnu i stepenik više. Kao drugoplasirani u ovoj ligi, naši dečaci su dobili poziv da igraju na međunarodnom turniru u Bugarskoj. Takođe, na nedavno održanom prvenstvu države, naši dečaci su u nekompletnom sastavu osvojili četvrto mesto u jakoj konkurenciji.

Ostaje da se potencijal koji ovi dečaci imaju iskoristi i da sami sebi utabaju stazu ka  stonoteniskim visinama.

Kragujevac je, inače, od onih gradova u kome je stoni tenis veoma prisutan, pa je dovoljno reći da samo regionalno udruženje rekreativaca Storek obuhvata oko 50 ekipa.  Pridružite  se  – – – –  >     www.storek.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.