Stigao centar iz SAD-a

Radnički je konačno pronašao pojačanje na poziciji centra. Kao što se ranije i najavljivalo, u pitanju je igrač sa američkog koledža Viljanova, Mufatu Jaru.

Mufatu Jaru je rođen u afričkoj republici Benin, a u SAD je došao 2007. godine. Ima 23 godine, visok je 208 cm, a težak 116 kg. Ima jako precizan šut sa poludistance, odličan je defanzivac i skakač, jako je pokretljiv, a po karakteru je izuzetno borben, timski igrač.

Inače, Jaru je imao sjajnu prošlu sezonu igrajući za Viljanova Vajldketse. Bio je četvrti najkorisniji igrač lige, sa prosečnim učinkom od 9,9 poena i 7, 8 skokova po meču. Zanimljivo je napomenuti da je Jaru jedan od svega osam igrača Viljanove, koji je u studentskoj karijeri postigao više od hiljadu poena (1.068), preko 800 skokova (836) i više od sto blokada. U Viljanovi je za tri odigrane sezone ostavio veliki trag i bio jedan od omiljenih igrača trenera Džej Rajta, koji za njega ima samo reči hvale.

Jaru je leto proveo u kampu Golden Stejt Voriorsa, ali nije uspeo da se izbori za NBA angažman.

Interesantno je napomenuti da se novi centar Radničkog prvo bavio fudbalom, a kasnije se u potpunosti opredelio za igru pod obručima.

Izvor: kkradnicki.rs
Foto: Barbara Džonston

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *