Stevovića povreda omela na putu ka medalji

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ Nikola Stevović nastupio je na trećem po redu „Zugligeti kupu“ u target sprintu, održanom u Budimpešti, kao jedini predstavnik srpskog tima u muškoj konkurenciji na ovom takmičenju. U jakoj konkurenciji, naš takmičar osvojio je četvrto mesto iza mađarskog trija.

Povreda koju je Stevovic zadobio na pripremama pre dve nedelje omela je našeg takmičara da dokopa jedne od medalja. Iako je nakon drugog gađanja ušao u poslednji krug trčanja sa treće pozicije, bol u nozi je sprečio srpskog target-sprintera da se domogne medalje.

Zlatnu medalju je na kraju prigrabio mađarski takmičar Adam Buki, ispred sunarodnika Davida Bukija i Davida Koharija.

Što se tiče učinka preostalih srpskih takmičara na ovom turniru, Milena Simić iz novosadskog Biatlona osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki, uz najbolji rezultat u svim kategorijama. Drugo mesto i srebrna medalja u istoj disciplini pripala je Nedi Obradović iz beogradske Crvene zvezde.

Uspešne su bile i mlađe juniorke. Dragana Vranešević osvojila je prvo mesto, ispred Katarine Vranešević i Hristine Plavšić. Sve tri takmičarske su članice Novog Sada 1790.

Vredi napomenuti i to da je za najuspešnijeg trenera proglašen Novosađanin Miroslav Šegrt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *