KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stefanoviću ekipna bronza na Svetskom prvenstvu u Kairu

Nakon Marka Ivanovića, još jedan kragujevački strelac donosi medalju sa Svetskog prvenstva u Kairu. Srpski olimpijac i trostruki prvak Evrope Milutin Stefanović bio je deo našeg nacionalnog tima koji se okitio ekipnom bronzom u nadmetanju vazdušnom puškom.

Foto: Streljački savez Srbije

Srpski trio, u sastavu Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević, posle nekoliko osvojenih medalja na evropskim prvenstvima potvrdio je klasu i u planetarnim okvirima. Naša posada je kvalifikacioni deo takmičenja okončala na četvrtom mestu, da bi u meču za bronzu deklasirala selekciju Mađarske (Ištvan Peni, Zalan Pekler, Peter Šomođi) sa ubedljivih 16:4.

Zlatna medalja pripala je selekciji Indije, koja je u finalu bila uspešnija od Kine rezultatom 16:10.

Zanimljivo da je ovo tek prva Stefanovićeva medalja na svetskim prvenstvima, posle tri zlata i četiri srebra sa evropskih prvenstva, odnosno dva zlata osvojena na svetskim kupovima u Gabali i Fort Beningu.

Za razliku od ekipne, proslavljeni srpski strelac nije uspeo da ostvari značajnije rezultate u pojedinačnoj konkurenciji i u miksu. U pojedinačnom nadmetanju puškom bio je šesnaesti, dok je u miksu, gde je nastupio zajedno sa svojom sugrađankom Teodorom Vukojević, zauzeo 34. mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!