KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stefanoviću ekipna bronza na Svetskom kupu u Osijeku

Sa Svetskog kupa u Osijeku srpski strelci vraćaju se sa tri osvojene medalje. Damir Mikec je osvojio srebro vazdušnim pištoljem, baš kao i muška ekipa istim oružjem, dok se muška posada puškom, predvođena vedetom kragujevačkog Čika Mate Milutinom Stefanovićem, domogla bronzanog odličja.

Foto: Streljački savez Srbije

Srpska posada vazdušnom puškom, koju su pored Stefanovića činili još i Lazar Kovačević i Milenko Sebić, zauzela je visoko četvrto mesto u drugoj fazi kvalifikacija, čime je stekla pravo da se u duelu sa selekcijom Indije bori za bronzanu medalju.

U jednom vrlo neizvesnom i rezultatski izjednačenom meču odluka je pala u poslednjoj seriji, u kojoj su naši strelci pokazali veću dozu mirnoće i preciznosti, tako da su na kraju trijumfovali rezultatom 16:14.

Inače, ova ista posada (Stefanović, Kovačević, Sebić) se pre tačno mesec dana upravo u Osijeku okitila evropskim srebrom, pa ova bronza sa Svetskog kupa predstavlja samo nastavak niza uspešnih rezultata za trio srpskih strelaca.

Pored ekipnog nadmetanja puškom, Stefanović se okušao u još tri discipline na ovom takmičenju, ali bez previše uspeha. U pojedinačnoj konkurenciji puškom zauzeo je 28. mesto, u trostavu je bio tek 33, dok u takmičenju mikseva, gde je nastupio u tandemu sa Andreom Arsović, nije uspeo da izbori plasman među osam najboljih parova (11. mesto).

Sjajan nastup na ovom takmičenju imala je i mlada uzdanica Čika Mate Teodora Vukojević. Ona je zajedno sa Andreom Arsović i Sanjom Vukašinović zauzela visoko peto mesto u ekipnom nadmetanju puškom kod dama, pri čemu ih je samo 0,7 krugova delilo od četvrtog mesta i borbe za bronzu.

U pojedinačnom nadmetanju puškom Vukojevićeva se našla na sasvim solidnoj 16. poziciji, dok je još bolji plasman ostvarila u trostavu, gde je u konkurenciji znatno iskusnijih takmičarki zauzela 10. mesto, a finale joj je izmaklo za svega dva kruga.

Veteran Stevan Pletikosić oprobao se u trostavu, ali bez značajnijeg uspeha (30. mesto), dok je u istoj disciplini, doduše van konkurencije, gađao i mladi Marko Ivanović.

Iako Svetski kup traje do 2. jula, srpski strelci su još juče završili učešće na ovom takmičenju. Naše reprezentativce sada očekuje završni deo priprema za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, na kojima će od kragujevačkih strelaca učestvovati samo Milutin Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *