Stefanović „upucao“ olimpijsku normu

Strelac kragujevačkog „Čika Mate“ i državni reprezentativac Milutin Stefanović osvojio je četvrto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) na Svetskom kupu u Minhenu i što je najvažnije, izborio je olimpijsku kvotu za Igre u Tokiju 2020. godine.

Stefanović je nakon 15 ispaljenih metaka klečećim stavom zauzimao peto mesto, da bi posle serije hitaca iz ležećeg stava pao na šestu poziciju. Ipak, sjajni Kragujevčanin nije se demoralisao, već je pri gađanju iz stojećeg stava, kada je već krenulo ispadanje u finalu, uspeo da popravi plasman i domogne se četvrtog mesta, čime je ponovio svoj najbolji rezultat u ovoj disciplini, ostvaren na prošlogodišnjem Svetskom kupu.

Ispred Stefanovića našla su se trojica strelaca iz Azije – pobednik Žongao Žao (Kina), drugoplasirani Jonghjun Kim (Južna Koreja) i Zičeng Huiju (Kina).

Iako nije uspeo da se domogne medalje, Stefanović je uspeo da ostvari neophodnu kvotu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, i to u disciplini koja mu nije primarna. Pored Milutina, „vize“ za Tokio ranije su izvadili Zorana Arunović i Damir Mikec, koji se takmiče u disciplini vazdušni pištolj.

Inače, u trostavu na Svetskom kupu u Minhenu okušao se još jedan Kragujevčanin Stevan Pletkosić i zauzeo 42. poziciju.

Foto: SSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *