Stefanović briljirao u Solinu

Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ su protekla tri dana učestvovali na mitingu vazdušnim oružjem u Solinu, kraj Splita, gde su ostvarili zapažene rezultate. Posebno se istakao olimpijac Milutin Stefanović, koji je „upucao“ dva zlata i jedno srebro, a bio je i deo „Čika Matine“ posade koja je osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji vazdušnom puškom.

Stefanović je bio najuspešniji u gađanju vazdušnom puškom kod seniora sa 250,6 pogođenih krugova, kao i u miksu, gde je nastupio u tandemu sa Sanjom Vukašinović. Takođe, Stefanović je zajedno sa Stevanom Pletikosićem i Stevanom Jovanovićem doneo svom klubu „Čika Mati“ zlato u ekipnoj konkurenciji.

Pored tri osvojena zlata, naš olimpijac je poslednjeg dana turnira „pogodio“ i jedno srebro u gađanju vazdušnom puškom.

Srpski strelci su učešće na ovom trodnevnom turniru, koji je okupio takmičare iz šest zemalja, završili sa ukupno trinaest osvojenih medalja.

TRI SREBRA ZA TEODORU U SLOVAČKOJ

Ovaj vikend bio je uspešan i za mladu Kragujevčanku Teodoru Vukojević, koja je učestvovala na omladinskom turniru „Olimpijske nade“ u slovačkoj Njitri.

Članica „Čika Mate“ osvojila je dve srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnom puškom, jednu u nadmetanju kadetkinja, a drugu u apsolutnoj kategoriji. Takođe, Teodora je zajedno sa Anjom Knežević i Aleksandrom Havran donela Srbiji srebro u ekipnoj konkurenciji kadetkinja.

Na ovom turniru nastupio je i Teodorin klupski kolega Marko Ivanović, koji je sa kolegama iz reprezentacije osvojio drugo mesto u ekipnoj konkurenciji kadeta.

Foto: SSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *