Stašević priprema Resničane za takmičenje u zoni

U novoj takmičarskoj sezoni, Fudbalski savez grada Kragujevca imaće četiri predstavnika u Šumadijsko-raškoj zoni. Pored Vodojaže i Šumadije 1903, kao i novog člana Korićana, zbog proširenja lige u ovom rangu takmičiće se i drugoplasirana ekipa Prve gradske lige Kragujevca, Budućnost iz Resnika.

Ekipa Budućnosti u pojačanom sastavu očekuje početak sezone u Šumadijsko-raškoj zoni

Resničani su učestvovali u baražu za zonski stepen takmičenja, gde nisu uspeli da savladaju Omladinca iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje. S obzirom da su se iz Šumadijsko-raške zone u Srpsku ligu Zapad, pored prvoplasirane Sušice, preselila još dva kluba, Sloga iz Kraljeva i Trepča, a da je FSRZS odlučio je da poveća broj članova u ovoj zoni sa 14 na 16 ekipa, Resničani su i pored poraza u baražu stekli pravo igranja u višem stepenu takmičenja.

Shodno plasmanu u zonski rang takmičenja, uprava Budućnosti rešila je da preduzme odgovarajuće korake u pravcu pojačanja stručnog štaba i igračkog kadra. Mesto prvog trenera povereno je poznatom kragujevačkom treneru Slobodanu Staševiću, koji je vodio brojne klubove, među kojima i Radnički, Šumadiju 1903, Slogu iz Kraljeva, Tutin itd.

U toku protekle nedelje počele su pripreme novog zonaša, koji je odigrao i prvu prijateljsku utakmicu u Resniku sa OFK Beogradom, članom Srpske lige Beograd i nekadašnjim superligašem, u kojoj je ubedljivo poražen – 0:4.

Iskusni trener Slobodan Stašević ima nameru da od Budućnosti napravi stabilnog zonaša

Trener Stašević je ozbiljno shvatio novu ulogu i rešio da formira ekipu koja će biti ravnopravan konkurent svim zonašima.

Ekipa Budućnosti, koja je pored Korićana bila najuspešnija u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, zadržala je kostur ekipe iz prethodne sezone sa nekoliko iskusnih igrača. Njima će se priključit i novijalije, među kojima su golman Nastić i štoper Milosavljević iz Šumadije 1903, ofanzivci Trifunović i Pavlović iz Slavije, kao i štoper Mimović. Oni se nalaze sa nama na pripremama, koje obavljamo tri puta nedeljno na terenu u Resniku, a ugovorili smo još dve probne utakmice, koje će pokazati čime raspolažemo za narednu sezonu. Naš cilj je da pripremimo ekipu koja će postati ozbiljan zonaš –  rekao je za KG sport.info novi trener Budućnosti iz Resnika.

Resničani su u ovom pripremnom periodu dogovorili dve prijateljske utakmice sa kragujevačkim zonašima, koji će im biti i konkurenti za bodove u novoj sezoni. U nedelju u Resniku gostuje ekipa Korićana, a u subotu, 3. avgusta, Budućnost će se u Grošnici sastati sa ekipom Vodojaže.

U taboru novog zonaša aktivno rade na organizaciji još neke probne utakmice do početka sezone, koja će startovati u drugoj polovini avgusta.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *