Startovao šesnaesti biciklistički tandem maraton Kragujevac-Mostar

Šesnaesti po redu tradicionalni biciklistički tandem maraton „Kragujevac-Mostar“ startovao je danas ispred Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“. Na startu se našlo tri tandem i dvadeset biciklista, koji će u pratnji stručne ekipe preći put dug 400 km do grada pobratima Mostara.

Foto: kragujevac.rs

Učesnike maratona na ovaj dugi put su ispratili dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, i Goran Nikolić, proslavljeni paraolimpijac, inače generalni sekretar Paraolimpijske akademije „Junior“ i upravnik SC „Iskra“, koji je u ime osnivača ovog maratona uručio staklenu maketu bicikle predstavnicima lokalne samouprave, Crvenog krsta i Gradske agencije za saobraćaj za pruženu podršku prilikom organizovanja ove sportske manifestacije.

Biciklisti će se po dolasku u Mostar susresti sa dugogodišnjim prijatelјima iz Sportskog saveza Mostara, članovima Udruženja skakača „Mostari“, a prisustvovaće i već tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.

Povratak u Kragujevac predviđen je za 29. jul.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *