Stаrtovаo bicklistički mаrаton Krаgujevаc-Mostаr

biciklisti-kragujevac

Tradicionalnim puštanjem jata golubova, vesnika mira, pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević danas je u Pešakoj zoni i zvanično označio start ovogodišnjeg tandem biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar 2015.

Dvanaesti put, pod pokroviteljstvom ambasade BiH i grada Kragujevca, kao i gradova kroz koje biciklisti prolaze-Užica, Višegrada, Sarajeva i Mostara, iz srca Kragujevca krenuo je bicklistički tandem koji ove godine čini 15 biciklista, jedan tandem i 13 solo biciklista i petoro članova pratnje.

Izuzetno teški vremenski uslovi nisu sprečili bicikliste da prijave u većem broju u odnosu na ranije godine, kako bi izvezli četiri etape ovog maratona.

“Osnovni cilj ovogodišnjeg  putovanja je da Sarajevu i Mostaru čestitamo jublej-10 godina od kada je UNESCO pod svoju zaštitu, kao deo kulturno-istorijske baštine od izuzetnog značaja uvrstio stara gradska jezgra ova dva grada i obnovljeni stari most na Neretvi. Želimo i da ih upoznamo sa uslovima koje grad Kragujevac stvara za bavljanje sportom osoba sa invaliditetom.“ – istakao je Goran Nikolić, predsednik PA “Junior“, inače organizatora ovogodišnje trke.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević istakao je dobre međususedske odnose koje grad Kragujevac ima sa BiH, a posebno gradom Mostarom.

“Grad pobratim Mostar uvek raširenih ruku dočekuje sve naše ljude, da li su to sportisti ili ljudi iz drugih struktura, svi oni se osećaju prijatno tamo.“ – rekao je Urošević, koji je učesnicima maratona poželeo da nemaju problema na putu i da ih prati lepo vreme.

Izvor i foto: kragujevac.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti