Stanković pojačao BK Radnički

Marko Stanković reprezentativac CCN Metalca iz Kraljeva prešao je u kragujevački Radnički. Kragujevačne su napustili Dejan Marić pobednik klasika Beograd – Čačak i Lige Srbije 2012. i Nebojša Jovanović olimpijac iz Pekinga 2008. dvostruki državni šampion, pobednik Lige Srbije 2011. i šesti  za vozače do 23 godine na EŠ u Atini 2003. i preselili se kod Ivana Stevića u OBK Beograd!

Stanković je ove godine osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu u Ligi Srbije u drumskom biciklizmu uz pobedu na Velikoj nagradi Niša. Bio je četvrti na Prvenstvu Srbije – drum.

“Već sma potpisao ugovor sa Radničkim na jednu godinu“  – kaže Marko Stanković 25 – godišnji biciklista.

“Verenica mi živi u Kragujevcu tako da ću i ja da se preselim i bilo je normalno, pošto želim još da vozim, da nađem klub u tom gradu. Nadam se da će rastanak od CCN Metalca, kome sam dosta dao i u kome sam zabeležio lepe rezultate, biti prijateljski i da ćemo se sa osmehom sretati i ubuduće na trkama.“

Kragujevački Radnički je pobednik Lige Srbije u drumskom biciklizmu ove godine i sportski direktor Aleksandar Marić kaže da će i dogodine imati ekipu za prvo mesto:

“Stanković je lepo pojačanje. Marić i Jovanović su želeli da nastave karijeru u OBK Beogradu i  želimo im sve najbolje. Ostaćemo i bez iskusnog Gorana Šmelcerovića koji će se vratiti u matični klub Dubočicu iz Leskovca. Međutim, mislim da imamo dobru ekipu na drumu u kojoj su, uz Stankovića, i Esad Hasanović treći u Ligi Sbrije ove sezone,  Oto Golubović, Bojan Đurđić i Nikola Filipović supertalentovani biciklista koji je došao iz kragujevačke Ciklomanije.

Hasanović  je u Novom Pazaru otvorio prodavnicu bicikala i na njega, kako smo se dogovorili, nećemo računati za duže etapne trke. Imaćemo i dva dobra vozača u planinskom biciklizmu. Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu Bojan Đurđić se oporavio od loma ključne kosti u septembru u Kini i prirema se za novu sezonu. Sa njime će voziti i Nenad Filipović koji je podejdnako dobar i na planinskom biciklu. Kadet Nikola Gvozdenović, koji je univerzalan vozač i za drum i za planinu, nam je velika nada za dobre plasmane u mlađim kategorijama.“

Prve pripreme Radnički će organizovati na Jadranu posle Šamionata Srbije u ciklo krosu koji je planiran za 26. januar 2014. na stazi kod stadiona Partizana u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *