Srebrna Lidija

U Čačku je proteklog vikenda održano državno seniorsko prvenstvo u karateu, koje je okupilo preko 300 takmičara iz osamdesetak klubova. Karate klub Junior je na ovom takmičenju imao tri predstavnika, a najvredniji rezultat zabeležila je Lidija Vukićević, koja se okitila srebrnom medaljom u borbama.

Lidija je nastupila u konkurenciji seniorki do 61 kilograma, gde je dospela do velikog finala, u kome je poražena od juniorske prvakinje sveta Ivane Perović.

Preostala dva takmičara Juniora nisu uspela da se domognu neke od medalja. Luka Blagojević je poražen u borbi za bronzu, dok je Nikola Maslak zaustavljen u drugom kolu.

Samo dan kasnije, u gradu na Moravi održan je i Kup Uže Srbije za kadete, juniore i seniore, na kome su takmičari Juniora osvojili četiri medalje.

Nikola Maslak se okitio sa dve medalje – zlatnom u konkurenciji juniora i srebrnom u kategoriji seniora. Senior Luka Blagojević je osvojio srebrnu medalju, dok je Marku Smoloviću pripala bronza u konkurenciji kadeta.

Naredni takmičarski izazov karatiste Juniora očekuje narednog vikenda na Kupu Srbije za kadete, juniore i seniore u Beočinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *