KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srđan Rile Ristić u pohodu na novi Ginisov rekord

Kragujevčanin Srđan Ristić pokušaće da obori još jedan Ginisov rekord, ovog puta u disciplini “Burpee pull ups in 60 minute” (kombinacija zgibova i sklekova). Ovaj svojevrsni spektakl održaće se u nedelju, 13. oktobra, od 16 časova u hali “Gordana Goca Bogojević”, a ulaz će biti besplatan.  

Ristić će pokušati da za 60 minuta uradi više od 412 zgibova i sklekova. Obaranju rekorda prisustvovaće i komisija Rekord instituta iz Nemačke, koja će, ukoliko Ristić uspe u svojoj zamisli, da verifikuje rezultat i uruči mu na licu mesta sertifikat i medalju. 

– Vredno sam trenirao i podigao formu maksimalno. Spreman sam za obaranje rekorda i zaista očekujem da ću uspeti u svojoj nameri. Ovim putem pozivam sve zainteresovane da prisustvuju jedinstvenom događaju i pruže mi podršku u obaranju rekorda – rekao je Srđan Ristić. 

U okviru obaranja rekorda biće organizovan bogat program. Specijalni gost velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović iz Nemačke, izvešće svetske poznat Hamer hand show. Program će upotpuniti i Trening centar „Grom2, Klub borilačkih sportova „Gladijator”, Bokserski klub „Lukač”, Karate klub “Junior”, Rvački klub “Kragujevac”, kao i Primenjeni aikido “Lazović”. Kompletnu logističku podršku Srđanu Ristiću u organizovanju ovog događaja pružilo je Sportsko privredno društvo “Radnički”.

Podsetimo, Srđan Rile Ristić je u oktobru 2016. oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, kada je uspeo da uradi čak 2 370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda.

Ovog puta komisija će biti prisutna na licu mesta, pa će Ristić imati priliku da se u nedelju, 13. oktobra, upiše u čuvenu Ginisovu knjigu.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!