KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sportske igre mladih u Kragujevcu

igre-mladih

U Kragujevcu se po prvi put ove godine održava manifestacija pod nazivom “Sportske igre mladih“ čiji je cilj da za vreme školskog raspusta promoviše zdrav način života i prijateljstvo.

Ovo takmičenje se u Hrvatskoj održava više od jedne decenije, kome se kasnije priključila Bosna i Hercegovina, a od ove godine organizuje se u više gradova u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kruševcu, Boru, Novom Pazaru, Pančevu, Vršcu i Kragujevcu.

Kragujevac se u organizaciju ovog sportskog takmičenja priključio na poziv Saveza za školski sport Srbije, a deca će se takmičiti u pet disciplina: malom fudbalu, basketu tri na tri, trčanju na 60 m, fudbalu u kavezu i prvi put u igri “Između dve vatre“.

Prema rečima Dragana Sretenovića, koordinatora Šumadijskog okruga za školski sport, s obzirom na situaciju koja je zadesila i Hrvatsku i Srbiju bilo je jako malo vremena za organizaciju “Sportskih igara mladih“, tako da učesnici nisu samo ekipe kragujevačkih škola već i deca koja su želela da se takmiče i znaju pravila takmičarskih sportova. Za fudbal u kavezu prijavljeno je 32 ekipe, za mali fudbal osam, basket preko 20 ekipa, za igru “Između dve vatre“ prijavilo se osam ekipa a na 60 metara trčaće oko 50 takmičara.

Regionalno finalno takmičenje, biće održano u Beogradu, pobednici kao nagradu dobijaju putovanje u Split, a pred sam početak takmičenja u Kragujevcu danas je odlučeno da ekipa koja osvoji prvo mesto u igri «između dve vatre» odlazi direktno na završno takmičenje u ovaj grad u Dalmaciji. Inače, “Sportske igre mladih“ organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa partnerima iz Splita.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *