KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sotirović: „Milovanović doveo navijače u svlačionicu“, Milovanović: „Ne nalazim se prozvanim u Vukovim rečima“

Clipboard

Bura oko jučerašnjeg događaja u svlačionici Radničkog ne jenjava. Jedan od aktera incidenta, iskusni Vuk Sotirović, optužio je trenera Milovanovića da je upravo on doveo navijače u svlačionicu i najavio raskid ugovora sa Radničkim. Sa druge strane, trener Milovanović smatra da svako ima pravo na svoje mišljenje i da se on ne nalazi prozvanim.

I dalje se strasti ne smiriju na „Čika Dači“ nakon jučerašnjeg događaja u svlačionici Radničkog, kada je došlo do fizičkog kontakta izjeđu jednog od navijača kragujevačkog kluba i igrača Vuka Sotirovića. Stvari su otišle prilično daleko, slučaj je prijavljen policiji, a sportska javnost se i dalje pita šta se tačno dogodilo u svlačionici Radničkog.

Sotirović je u današnjoj izjavi „Sportskom žurnalu“ apostrofirao trenera Neška Milovanovića kao krivca za to što su navijači uopšte ušli u svlačionicu i da je sramotna Milovanovićeva konstatacija da su namere tih navijača bile dobronamerne.

„Sramota je da tako priča, a on je navijače doveo u klub. Pogotovo tvrdnja da me je navijač udario u grudi, a ne u lice?!

Sve i da jeste, valjda bi trebalo da se zapita: odakle navijaču pravo da ničim izazvan deli pravdu u klubu?! Nema veze, trideset igrača je sve videlo, a nekolicina posvedočila u policiji. Misiju sam ovde završio, raskinuću danas ugovor s Radničkim. – najavio je Sotirović rastanak sa klubom i dodao:

„Potura nam se da ucenjujemo klub?! Evo, ja javno kažem: igrači nemaju para para ni za hleb, ni za stanarine! Mnogi igrači imaju i porodice…

I nije tačno da nam duguju dve plate, već tri. Pa onda neka se se neko zapita zašto štrajkujemo!? To što smo poslednji na tabeli, slika je i prilika organizovanosti kluba. Bolje da ćutim, možda je to pametnije…“ – ostao je nedorečen iskusni napadač, jedan od boljih igrača Radničkog ove jeseni.

Naravno, hteli smo da čujemo i drugu stranu. Trener Neško Milovanović nam je ljubazno izašao u susret i istakao da se nije našao prozvanim u rečima Vuka Sotirovića. Takođe, izneo je i svoje viđenje svega što se dogodilo juče.

„Svako ima pravo da kaže sta želi i hoće. Iskreno, ni u jednoj reči se nisam našao prozvanim. To što je Vuk izjavio, to je njegov problem.

Navijači su sami došli na stadion, kako bi porazgovarali sa mnom i pitali da li mogu da se obrate igračima. Ja sam im dozvolio i bio sam prisutan u svlačionici dok su oni kritikovali igrače, ali im i davali podršku. Posle toga su izašli iz svlačionice, i ja sa njima, a jedan od navijača je ostao. Šta se desilo nakon toga, stvarno ne bih mogao da kažem, jer sam otišao da obavestim ljude iz kluba da su igrači pristali da treniraju. Prilikom vraćanja u svlačionicu ugledao sam guzvu. Pitao sam šta se desilo, a igrači su mi rekli da je taj navijač napao Vuka. Toliko o tome.

Najvažnija stvar u ovom momentu je da niko nije povređen i da je sada sve u redu. Igrači se spremaju za veoma tešku utakmicu koja nas očekuje u nedelju protiv Vojvodine.“ – rekao je za KGsport trener kragujevačkog superligaša.

Nadamo se da će se strasti smiriti ubrzo i da će u nedelju i navijači i igrači Radničkog disati kao jedan, u želji da dođu do važnih bodova protiv Vojvodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *