KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Snežana Đurić prvakinja Srbije u planinskom trčanju

Ovog vikenda okončana je premijerna sezona u planinskom trčanju, novoj disciplini u okviru kalendara Planinarskog saveza Srbije. Članica PEK Gora Snežana Đurić okitila se zvanjem prvakinje Srbije, dok je PEK Gora pripalo treće mesto u ekipnom plasmanu.

Snežana Đurić, prvakinja Srbije u planinskom trčanju

Sezona u ovoj disciplini zvanično je otpočela početkom maja trkom na Fruškoj Gori. Usledile su trke na Ostrovici, planini Starici kraj Majdapeka, Lipovcu i na kraju, proteklog vikenda, „Ultra nebeski maraton“ na planinama Ozren Žički i Stolovi.

Na poslednjoj trci u sezoni PEK Gora je imao tri takmičara. Lazar Belovuković je završio na 17. mestu, Ivan Kolarević bio je 23. u generalnom plasmanu, dok je Marija Nešić zbog peha na stazi bila prinuđena da odustane.

Posle pet trka, prvo mesto u generalnom plasmanu kod muškaraca zauzeo je Jurica Srejić iz PSK Balkan (Beograd), dok je kod dama trijumfovala Snežana Đurić, članica PEK Gore.

Takođe, kragujevački klub je u ekipnom plasmanu zauzeo treću poziciju iza PAK Mosora (Niš) i PSK Balkan (Beograd).

Ekipa PEK Gora

Iz PEK Gora poručuju da su zadovoljni rezultatima svojih takmičara u ovoj sezoni i da će u narednoj godini pokušati da budu još uspešniji.

Ovogodišnje prvenstvo u planinskom trčanju okupilo je 163 takmičara iz 36 klubova, članova Planinarskog saveza Srbije.

Foto: PEK Gora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!