Slab dan za kragujevačke timove

Peto kolo Ekipnog prvenstva Srbije u šahu nije bilo baš uspešno za kragujevačke ekipe. Vodovod je, na opšte iznenađenje, odigrao nerešeno 3:3 sa Metalcem, dok je Radnički poražen od osvajača Kupa Svetozara Gligorića, ekipe Jugovića iz Kaća, sa 3,5:2,5.

Vodovod je ubeležio drugi remi na prvenstvu protiv ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca. Milanovčani su još u prošlom kolu pokazali da su „tvrd orah“, nakon remija sa favorizovanim Novosađanima, a sada su uspeli da pomrse konce još jednom favoritu za titulu.

Na prve dve table viđena su dva brza remija u partijama Gračev-Georgijev i Marković-Ivanišević, a na trećoj je Miloš Perunović, i pored velike borbe, morao da preda partiju internacionalnom majstoru Igoru Solomunoviću. Usledila su još dva remija na četvrtoj i petoj tabli, u partijama Rabrenović-Bogosavljević i Milanović-Vratonjić, a čast Vodovoda spasio je iskusni Boško Abramović na šestoj tabli, koji je, vodeći crne figure, uspeo da natera Dragana Kojovića na kapitulaciju.

Vodovod posle petog kola i dalje drži drugo mesto na tabeli, sa četiri boda zaostatka u odnosu na beogradsku Lastu.

Radnički je posle dva vezana trijumfa doživeo poraz. Od Kragujevčana je bila bolja ekipa Jugovića, sa minimalnih 3,5:2,5.

Opet su igrači na prve dve table bili neraspoloženi za igru, pa su Damljanović i Nikolić, odnosno Stojanović i Blagojević, brzo remizirali. Na trećoj tabli nova pobeda velemajstora Barlova, koji polako podiže svoju formu. Nekadašnji prvak Jugoslavije je protiv Miše Papa uspeo da iskoristi pešaka prednosti u topovskoj završnici i rutinski privede partiju kraju. Nažalost, na četvrtoj tabli jako loše izdanje Gorana Pavlovića, koga je veoma lako savladao velemajstor Borko Lajthajm. Na petoj tabli je Bojan Jovanović zabeležio i treći poraz na šampionatu, nakon što ga je pobedio internacionalni majstor Jovan Radlovački. I konačno, na šestoj tabli Nikola Radovanović je remizirao sa Branimirom Maksimovićem, tako da je ekipa iz Kaća na kraju slavila pobedu.

Radnički je i dalje šesti na tabeli, sa 7 bodova i 16,5 poena.

Ostali rezultati petog kola: Novosadski ŠK DDOR – Delfin (Beograd) 3,5:2,5, Sloven (Ruma) – Spartak (Subotica) 3:3, Lasta (Beograd) – Niški ŠK 5:1, Jasenica Smederevska Palanka – VŠK Sv Nikolaj Srpski 3,5:2,5.

Tabela posle petog kola: Lasta 15 (21,5), Vodovod 11 (19,5), Novosadski ŠK DDOR 11 (17), Jugović Kać 11 (16,5), Sloven Ruma 10 (17), Radnički 7 (16,5), Jasenica 7 (15,5), Metalac Takovo 5 (14,5), Spartak 4 (13,5), Delfin 3 (12,5), VŠK Sv. Nikolaj Srpski 0 (8), Niški ŠK 0 (8).

U šestom kolu se sastaju: Vodovod – Novosadski ŠK, Jugović – Lasta, Delfin – VŠK Sveti Nikolaj Srpski, Niški ŠK – Jasenica, Spartak – Radnički i Metalac Takovo – Sloven.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti