KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Skromnije ambicije kuglaša Kragujevca u nastupajućoj sezoni

Još mesec dana ostalo je do starta nove sezone u Super ligi Srbije za kuglaše. Vicešampioni Srbije, kuglaši Kragujevca, početak takmičenja dočekuju u izmenjenom sastavu i sa znatno skromnijim ambicijama. U međuvremenu, kragujevački klub je nakon odustajanja prvaka države, novosadske Vojvodine, od takmičenja u Kupu šampiona, dobio priliku da se nadmeće u društvu najboljih evropskih ekipa.

Iza kuglaša Kragujevca je najuspešnija sezona u klupskoj istoriji. Kragujevčani su takmičenje u Super ligi završili na drugoj poziciji, tik iza novosadske Vojvodine, i izborili izlazak na međunarodnu scenu.

Tokom letnje pauze ekipa Kragujevca pretrpela je izvesne promene u svom sastavu. Klub su napustili reprezentativci Uroš Jagličić i Aleksandar Milinković, kao i Darko Marković. Kao njihove zamene dovedeni su seniorski reprezentativac Marko Simijonović i Nikola Laketić, član juniorske selekcije Srbije, a ekipu je kompletirao iskusni Dragan Matejić.

– U novu sezonu ulazimo u nešto slabijem sastavu, s obzirom da su nas napustili glavni igrači u prošlogodišnjem timu. U skladu sa tim, ambicije su nam vezane prvenstveno za opstanak u najjačem rangu takmičenja – poručuju iz kragujevačkog kluba.

U klubu sa nestrpljenjem iščekuju kraj septembra i nastup u Kupu šampiona, u slovačkom Podbrezovu. Biće to lepa prilika za promociju grada na Lepenici, ali istovremeno i veliki izazov za klupsko rukovodstvo, pred kojim je nimalo lak zadatak da obezbedi neophodna sredstva za odlazak u Slovačku.

– Nadamo se da će nam nadležni za sport u Skupštini grada Kragujevca pomoći, kako bismo predstavljali naš grad i državu Srbiju u konkurenciji najboljih evropskih ekipa – apeluju iz kragujevačkog kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *