Sjaj „Čika Matinih“ nada

Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem za kadete i mlađe juniore, koje je održano u Smederevu, proteklo je u znaku strelaca kragujevačkog „Čika Mate“. Kragujevački klub okitio se sa čak pet titula – dve u pojedinačnoj i tri u ekipnoj konkurenciji.

Foto: SSS

Marko Ivanović okitio se zlatnom medaljom u takmičenju vazdušnom puškom kod mlađih juniora, kompletiravši tako „duplu krunu“ u ovoj uzrasnoj kategoriji, s obzirom da je pre sedam dana odneo trijumf i u okviru Kupa Srbije.

Njegova klupska koleginica Teodora Vukojević bila je najuspešnija u konkurenciji mlađih juniorki puškom. U izuzetno uzbudljivom finalu, mlada Kragujevčanka uspela je da prigrabi zlato ispred Lare Canić (Niš 1881).

Medalju sa ovog takmičenja poneo je i još jedan „Čika Matin“ talenat Uroš Aleksić, koji se okitio bronzom u konkurenciji kadeta.

Od ukupno četiri moguće titule u ekipnoj konkurenciji puškom, kragujevački klub osvojio je čak tri – u konkurenciji kadeta, mlađih juniora i juniorki, potvrdivši tako još jednom svoj primat na domaćoj sceni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *