KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Simovićevoj i Radojičiću srebro u finalu Kupa Srbije

Atletičarka Radničkog Ljubica Simović i atletičar Parka Luka Radojičić osvojili su srebrne medalje na finalnom takmičenju Kupa Srbije za seniore i seniorke, koje je minulog vikenda održano u Novom Pazaru.

ZAPAŽENA: Ljubica Simović
(Foto: ATLEX)

Simovićeva se nadmetala u skoku udalj, gde je sa rezultatom 5.86 metara zauzela drugu poziciju iza pobednice Sare Lukić iz Crvene zvezde (5.99 m). Treće mesto osvojila je Marija Bukvić iz zemunske Mladosti (5.69 m).

Srebrnom medaljom okitio se i Luka Radojičić iz kragujevačkog Parka u konkurenciji troskokaša. On je skokom od 14.16 metara poboljšao lični rekord (13.87 m), završivši takmičenje na drugoj poziciji iza Marka Vlahovića iz zemunske Mladosti (14.75 m).

Medalje se domogao i Miloš Nikolić iz AK Šumadija, koji je osvojio bronzu u trci na 400 metara sa vremenom 49.71 sekundi. Brži od Nikolića bili su Ivan Marković iz Partizana 45 (49.37) i pobednik Marko Jevremović iz Crvene zvezde (48.69).

Nikolić se, inače, nadmetao u još dve discipline, u kojima nije uspeo da se domogne pobedničkog podijuma. U trci na 100 metara bio je šesti, a u trci na 200 metara zauzeo je sedmo mesto.

Medalje su izmakle takmičarki Parka Nini Radovanović, koja je zauzela šesto mesto u troskoku, kao i atletičaru Radničkog Luki Panteliću u trci na 400 metara sa preponama (peto mesto).

U ekipnom plasmanu, najuspešniji su bili atletičari Crvene zvezde, koji su osvojili prvo mesto u obe konkrencije (seniori i seniorke).

Što se tiče kragujevačkih klubova, najbolji ekipni plasman u seniorskoj konkurenciji ostvario je AK Šumadija – 13. mesto (11 bodova), AK Park je zauzeo 17. mesto (7 bodova), dok je AK Radnički završio na 24. poziciji (4 boda). U ekipnom plasmanu seniorki, Radnički je bio najbolje plasiran – 16. mesto (7 bodova), Park je zauzeo 24. poziciju (3 boda), dok Šumadija nije imala predstavnika u ovoj konkurenciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *