Selekcija Kragujevca u društvu najboljih mladih timova Evrope

U Beogradu je prošlog vikenda odigran međunarodni fudbalski turnir „Champions Trophy 2019“ za uzrast do 11 godina starosti, koji je okupio 48 najboljih ekipa iz svih krajeva Evrope. Na ovom prestižnom turniru pod okriljem UEFA učestovala je i selekcija Kragujevca, koja je zauzela sasvim solidno 14. mesto.

Selekcija grada Kragujevca bila je sastavljena od igrača iz klubova koji su učestovali u Ligi 9, a koja se već godinu dana igra na području Šumadije. Značajnu ulogu odigrao je i Fudbalski savez grada Kragujevca, koji je pružio svoj maksimum kako bi ovoj ekipi obezbedio odgovarajuće uslove za učestvovanje na jednom turniru ovakvog kvaliteta.

Kragujevčani su odigrali ukupno deset utakmica na turniru i zabeležili učinak od tri pobede, isto toliko poraza i četiri remija. Zanimljivo je napomenuti da je ekipa Kragujevca primila samo četiri gola, što je zaista impresivan podatak jer je igrala protiv takvih ekipa kao što su italijanska Roma, austrijski Vienberg, nemački Drezden, Crvena zvezda, Čukarički…

Evo i pregleda svih rezultata selekcije Kragujevca na ovom turniru:

Kragujevac – Roma (ITA) 0:0
Kragujevac – Bistrica (SVN) 1:0
Kragujevac – Drezden (NEM) 0:0
Kragujevac – OFK Beograd (SRB)  0:0
Kragujevac – Vineberg (AUS)  3:0
Kragujevac – Čukarički (SRB)  0:0
Kragujevac – Crvena zvezda (SRB) 0:1
Kragujevac – Triglav (SVN)  0:1
Kragujevac – Brčko (BIH) 1:1 (penalima 5:4)
Kragujevac – Roma (ITA)  0:1

Prvo mesto na turniru pripalo je beogradskoj Crvenoj zvezdi, koja je u finalu bila bolje od slovenačke Bistrice. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Đorđe Vranić, član pobedničke ekipe, dok je epitet najboljeg golmana zaradio čuvar mreže trećeplasirane Admire Aldin Softić.

U planu je da dogodine grad Kragujevac ima ekipe i na turnirima starijih uzrasta (2009. i 2010. godište), a apliciraće i za domaćinstvo turnira za 2009. godište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *