Saopštenje FK Radnički 1923

Fudbalski klub Radnički 1923 danas se oglasio saoopštenjem koje prenosimo u celosti:

FK Radnički 1923 za četiri godine obeležava 100 godina postojanja. Čitav jedan vek, generacije za generacijama igrača, trenera, reprezentativaca, navijača, roditelja, zaljubljenika u fudbal, trude se da nauče decu, buduće fudbalere, da ništa na svetu ne može da se postigne bez truda, mukoptrpnog rada i odricanja, da se samo ličnim poštenjem i činjenjem dobrog stvara nada da će dobro da se vrati.

Zlo koje se našem klubu činilo na utakmicama protiv Bačke i Žarkova nas tera da se zamislimo i preispitamo – ili smo mi nekome veliku štetu naneli ili je sve čemu decu učimo lažno.

Ono što je sigurno, jeste da živimo u nepravednom svetu i to nam se stavlja do znanja na gostovanjima kod svih poluklubova, čije gazde su slika onoga čemu decu učimo da ne treba da budu. Ježimo se od pomisli da budemo kao vi, da nam deca budu kao vi.

Pozivamo sve koji se osećaju kao i mi da se bore, iz inata da ne odustanemo od poštenog srpskog fudbala. Nemamo ni prava na to, jer bi sve što se radilo stotinu godina unazad bilo obesmišljeno.

Dokle postojimo, dokle god se ori na „Čika Dači“, dokle god Kragujevac diše, do kraja za svaku pobedu, za svaki bod.

A vas, ubice snova, pozivamo da dođete na „Čika Daču“, da vidite kako se pošteno igra i navija, da vidite koliko lep fudbal može da bude.

1 thought on “Saopštenje FK Radnički 1923

  1. Karma je čudo, samo se zapitajte koliko ste svoje dece, dece Kragujevca sklonili sa strane da bi napravili mesta razno raznim „velikim igračima“ sa strane koje su dovodili isti tako veliki „procenat“ treneri.
    Ko razume shvatiće !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *