KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sajam sporta spaja sve(t)

U organzaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u Beogradu je minulog vikenda održan osmi međunarodni „Sajam sporta“, pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)“.

Kako je saopštilo Ministarstvo, pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma tri dana su se družili i sportom bavili „i mladi i stari, i veliki i mali“. Na ovogodišnjem sajmu bio je prisutan je veliki broj vrhunskih sportista, bivših i sadašnjih asova i sportskih radnika, koji su došli da podrže najveću sportsku manifestaciju u zemlji.

– Veoma mi je drago što je ovogodišnji „Sajam sporta“ oborio rekord ne samo po broju učesnika, već i po broju posetilaca. Najvažnije je da je cilj postignut – deca su se družila, zabavljala i upoznala sa svojim idolima i nekim ne tako poznatim sportovima, oprobala u novim veštinama… Glavna svrha ove velike manifestacije je da što veći broj dece zavoli sport – istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Na ovogodišnjem „Sajmu sporta“ viđen je i rekordan broj aktivacija u čak 30 aktivacionih zona. Na seminarima se od vrhunskih sportskih stručnjaka moglo čuti sa kakvim su se sve izazovima susretali u karijeri, a obavljen je i veliki broj besplatnih lekarskih pregleda.

Među brojnim izlagačima na ovogodišnjem sajmu, po prvi put je učešće uzelo i Sportsko privredno društvo Radnički. Kreativno popunjen prostor na štandu, sa brojnim rekvizitima i brošurama sa logotipom Radničkog, privukao je pažnju brojnih posetilaca. Kako bi podstakli mlade da se bave sportom, naši odbojkaši, košarkaši, vaterpolisti i rukometaši promovisali su SPD Radnički kao mesto okupljanja sportista svih kategorija, kojima se, zahvaljujući podršci Grada Kragujevca, pružaju najbolji uslovi za bavljenje sportom u Šumadiji, a i šire.

Štand SPD Radnički posetile su i brojne ugledne ličnosti iz sveta sporta i javnog života, poput prvog čoveka Sportskog saveza Srbije i proslavljenog rvača Davora Štefaneka.

Iz Radničkog poručuju da su izuzetno zadovoljni učešćem na „Sajmu sporta“ i interesovanjem za njihov štand, koji su delili sa Sportskim savezom grada Kragujevca. To je jasan signal da je šira javnost prepoznala ideje Sportskog privrednog društva Radnički, u vezi sa promocijom sporta i zdravog načina života, pre svega među decom i omladinom.

Foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!