KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rvači Kragujevca nastupili na „Gedžinom memorijalu“

Rvači Kragujevca bili su učesnici tradicionalnog međunarodnog memorijalnog turnira „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu, koji se već skoro četiri decenije organizuje u znak sećanja na legendarnog srpskog i jugoslovenskog rvača i trenera Ljubomira Ivanovića Gedžu, čoveka koji je rvanje učinio najtrofejnijim jugoslovenskim sportom svih vremena. Zbog predstojećih Olimpijskih igara, ovogodišnji turnir okupio je nešto manji broj učesnika iz inostranstva, a najbolji utisak ostavili su takmičari iz Rusije, koji su trijumfovali u maltene svim kategorijama.

Među srpskim predstavnicima na ovom takmičenju bili su i članovi Rvačkog kluba Kragujevac, Aleksandar i Nikola Simović, Bojan Dončić i Ognjen Jakovljević, koji su ostvarili zapažene plasmane u svojim kategorijama. Aleksandar Simović bio je drugi u konkurenciji rvača do 97 kg, a identičan plasman ostvario je i njegov brat Nikola u kategoriji takmičara do 87 kg. Bojan Dončić se nadmetao u konkurenciji takmičara do 63 kg gde je zauzeo treće mesto, baš kao i mladi Ognjen Jakovljević u kategoriji do 77 kg.

Za Jakovljevića, koji je inače još uvek junior, ovo je bila dobra priprema pred nastup na Evropskom prvenstvu za rvače do 20 godina, gde će mu društvo praviti sestra bliznakinja Emilija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!