Rukometni klub Radnički u akciji promocije rukometa među kragujevačkim osnovcima

Rukometni klub Radnički nastavlja akciju promocije rukometa u kragujevačkim školama. Ovog puta ljudi iz RK Radnički bili su u poseti Osnovnoj školi „Dragiša Luković-Španac“, sa kojom već treću godinu zaredom neguju uspešnu saradnju.

Uz podršku ljubaznog nastavnog osoblja, učenicima mlađih razreda prezentovane su sve čari i benefiti ovog sporta.

– S obzirom na to da ova škola spada u red manjih, izuzetno sam zadovoljan odzivom dece. Mi smo već iznedrili dve generacije, koje su nastavile sa redovnim treninzima u ovoj školi. Nadam se da ćemo i mlađe naraštaje podstaći da se bave ovim sportom – istakao je trener Andreja Barjaktarević i dodao:

– Iz ličnog iskustva znam da je ovakav vid promovisanja rukometa izuzetno značajan, jer kada deca u ovom uzrastu već uđu u trenažni proces, onda imaju veće predispozicije za budući napredak i ozbiljno usavršavanje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim direktorki škole Neveni Milovanović na sjajnoj saradnji koju imamo.

U ulozi promotera našli su se pojedini prvotimci Radničkog, koji su oduševljeni interesovanjem dece za ovaj sport.

– Sve ovo me je podsetilo na moj početak bavljenja rukometom. Deca su sjajna, upijala su sve što smo im prezentovali i pokazala su zavidan nivo interesovanja. Jedva čekam sledeći vid ovakve promocije, jer je rad sa decom uvek zanimljiv. Nadam se da će se većina prisutnih opredeliti baš za rukomet. – poručila je prvotimka Radničkog Ksenija Petrović.

Za rad sa decom u okviru besplatne škole rukometa u Osnovnoj školi „Dragiša Luković-Španac“ zaduženi su treneri Andreja Barjaktarević i Milan Đukić.

Izvor i foto: RK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *