KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometni klub Radnički ponosan na svoje reprezentativce

Za nepunih pet godina postojanja, Rukometni klub Radnički je najveću pažnju, pored postizanja vrhunskih sportskih rezultata, posvetio sopstvenoj omladinskoj školi. Studiozan i predan rad dao je rezultate, pa se Radnički danas može podičiti podatkom da ima igrače u svim reprezentativnim selekcijama.

Rukometni klub Radnički je u obe sekcije odredio kao jedan od strateških ciljeva organizaciju sopstvene škole rukometa, rad sa mlađim kategorijama i stvaranje igrača. Sada, nakon izvesnog vremenskog perioda, kada imamo za jedan mlad klub, impozantan broj naših članova zastupljen preko seniorske, juniorske, kadetske, pionirske, sve do regionalnih reprezentacija centralne Srbije gde se okupljaju naša deca, izuzetno smo ponosni na taj podatak. Najponosniji smo na činjenicu da je naše dvoje igrača zavredelo pozive u seniorsku selekciju, Ilija Bogdanović kod Tonija Đerone i Milijana Stošić, koja je skrenula pažnju novog selektora Uroša Bregara, kao i to da je trener Rodoljub Kurandić pomoćni trener ženske juniorske reprezentacije. Ono što sa sigurnošću mogu da potvrdim je da će i u budućnosti apsolutni prioritet Radničkog biti rad sa mladima i pravljenje novih reprezentativaca i nadam se da će u dogledno vreme okosnica naših ekipa biti igrači ponikli u našem klubu – ponosno ističe Stavro Rašković, direktor Rukometnog kluba Radnički.

Pod krovnom kapom Sportskog privrednog društva Radnički, svi treneri u kragujevačkom klubu dobili su mogućnost da se u najboljim mogućim uslovima nesmetano posveti stvaranju budućih rukometnih asova.

Ponosni smo na rad trenera u Rukometnom klubu Radnički, jer smo u svim kategorijama, od pionira do seniora, u sezoni 2020/2021 iznedrili reprezentativce Srbije. Jedinstven je osećaj kada znate da neki mladi igrači iz našeg Radničkog imaju priliku da predstavljaju svoju zemlju. U mesecima koji su iza nas, kada su zbog pandemije bili uskraćeni za normalno školovanje, kada nisu radili bioskopi, pozorišta i kafići, SPD Radnički je bilo gotovo jedino mesto gde su ti mladi ljudi kvalitetno provodili svoje vreme, družeći se i učeći puno o sportu i životu. Vratili su nam na najbolji način – nije krio zadovoljstvo generalni direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

Foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *