Rukometašice Radničkog 1964 u trenažnom procesu

Nakon rukometaša, i rukometašice Radničkog 1964 krenule su sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu u Super B ligi Srbije. Kragujevčanke se nadaju da će nadmašiti rezultat iz prethodne sezone i biti respektabilan rival svim ekipama u ligi.

Foto: RK Radnički 1964

Za trenera Rodoljuba Kurandića je olakšavajuća okolnost što je kompletan igrački kadar iz prethodne sezone ostao na okupu. Pri tom, ove mlade devojke su sada godinu dana iskusnije i spremne da svoj igrački kvalitet pretvore u dobre rezultate.

– U prethodnoj, za većinu devojaka debitantskoj sezoni u ovom rangu takmičenja, zauzele smo visoko četvrto mesto. Verujem da imamo još dosta prostora za napredak i da će ovaj pripremni period, koji je kao i uvek jak i iscrpljujuć, biti ključan za pozitivne rezultate u predstojećoj sezoni. – poručila je Tijana Petrović, kapiten ekipe Radničkog 1964.

Radnički 1964 je tokom letnje pauze angažovao dve nove igračice, Kseniju Petrović i Jovanu Stojiljković, koje će dati poseban ton igri kragujevačkog kluba. Željno se iščekuje povratak na teren Jasmine Kolak i Natalije Mikić, koje se nalaze u procesu oporavka od posledica povreda.

Trener Kurandić ubeđen je da ova ekipa ima prostora za napredak i da će i naredne sezone igrati značajnu ulogu u Super B ligi Srbije.

– Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za izazove koje nas očekuju od septembra, kada kreće nova sezone. Želim da zadržimo i ako je moguće unapredimo sistem igre koji smo gajili prethodne sezone. Očekujem da ćemo i u novoj sezoni biti tvrd orah za sve protivnike u ligi. – nada se Kurandić.

Rukometašice Radničkog 1964 kompletne pripreme obaviće u Kragujevcu, gde imaju odgovarajuće uslove za treniranje.

HASANOVIĆEVA SA KADETSKOM REPREZENTACIJOM

Na prvom okupljanju rukometašica Radničkog 1964 povodom početka priprema za novu sezonu nije bilo Amine Hasanović. Razlog je opravdan – mlada čuvarka mreže nalazi se u Gruziji, gde zajedno sa koleginicama iz kadetske reprezentacije predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu B dizivije.

Naša reprezentacija nalazi se u A grupi, gde će za rivale imati selekcije Bugarske, Ukrajine, Grčke i Farskih Ostrva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *