Rukometaši i rukometašice Radničkog u napadu na Super ligu

Nakon dvomesečne pauze, prouzrokovane epidemijom virusa Covid-19, obe selekcije Rukometnog kluba Radnički vratile su se treninzima. U trenutku prekida takmičenja i muški i ženski tim zauzimali su liderske pozicije u svojim ligama, što im pruža realne mogućnosti da se domognu superligaškog društva.

Foto: SPD RK Radnički

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije je prošle nedelje doneo odluku o poništavanju takmičarske sezone u svim ligama. To je ostavilo brojne nedoumice, posebno u pogledu popunjavanja liga za narednu takmičarsku sezonu.

Obelodanjeno je da će Super liga Srbije u obe konkurencije biti proširena za po dva mesta, ali još uvek nije poznato po kom principu.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama kojima raspolažemo, odlučeno je da svi klubovi koji ispune određene uslove mogu da se prijave i konkurišu za plasman u elitu. Na osnovu broja prijavljenih će se naknadno odrediti način popune Super lige u obe konkurencije, bilo putem baraža ili po kup-sistemu – pojašnjava Stavro Rašković, sportski direktor RK Radnički, i dodaje da će Radnički učiniti sve što je potrebno da  ispuni navedene uslove.

U međuvremenu obe takmičarske selekcije su se vratile u trenažni proces. Rukometaši još uvek treniraju na otvorenom u Šumaricama, željno iščekujući povratak u halu, dok su rukometašice već krenule sa treninzima u „SBB hali Jezero“ kako bi u što kraćem roku dostigle željeni nivo forme.

Iz Rukometnog kluba Radnički poručuju da će blagovremeno obaveštavati javnost o svim daljim odlukama Rukometnog saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *