KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

RK Radnički nastavio promociju besplatne škole rukometa

Rukometni klub Radnički od osnivanja veliku pažnju poklanja radu sa mlađim kategorijama kroz svoju besplatnu školu rukometa. U cilju popularizacije rukometa među decom školskog uzrasta, predstavnici kragujevačkog kluba posetili su Osnovnu školu „Jovan Popović“, gde su učenike ove škole upoznali sa svim čarima ovog trofejnog sporta.

Foto: SPD Radnički

Danas smo u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ održali promociju besplatne škole rukometa, tako što smo održali animacije za devojčice generacije 2010. i mlađe. Cilj animacije je da se deca dobro zabave i da ih upoznamo sa ovim prelepim sportom. Mnogi rukometaši i rukometašice su načinili svoje prve rukometne korake baš u ovoj školi i nadam se da će se taj trend nastaviti. Dođite da se igramo zajedno! – poručila je bivša igračica, a sada trener u omladinskoj školi Radničkog Jasmina Kolak.

Prvotimke Radničkog Milijana Stošić i Milica Todorović demonstrirale su prisutnim mališanima neke od osnovnih elemenata rukometnog sporta.

Od trenutka kada sam stigla u Kragujevac, trudila sam se da zavredim poverenje trenera i saigračica, i smatram da su mi ukazali izuzetnu čast što su me odredili da zajedno sa saigračicom Milijanom Stošić reprezentujem klub u cilju promocije rukometa među školskom decom. Nadam se da su uz našu pomoć devojčice spoznale koliko je rukomet zanimljiv i lep sport, da će nastaviti da treniraju i da će jednog dana postati oslonac Radničkog – istakla je juniorska reprezentativka Milica Todorović.

Treninzi rukometa u Osnovnoj školi “Jovan Popović” održavaće se utorkom i četvrtkom od 19.30 časova, kao i vikendom u sali Druge kragujevačke gimnazije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *