KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

RK Radnički čuva tradiciju Svetosavskog turnira

Tradicionalni Svetosavski rukometni turnir mlađih kategorija u organizaciji Rukometnog kluba Radnički, koji je prethodne tri godine okupljao najveće rukometne nade, kako iz Srbije, tako i iz regiona, ove godine nažalost nije mogao biti održan zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom. Ipak, organizatori su pronašli način kako da i u ovim uslovima globalne pandemije i rigoroznih epidemioloških mera sačuvaju tradiciju održavanja ovog prestižnog turnira.

Foto: RK Radnički

Uz pomoć sportskih prijatelja iz RK Smederevo i RK Mladi radnik iz Radinca, najmlađi rukometaši i rukometašice Radničkog dobili su priliku da se na terenu nadmeću sa svojim vršnjacima i da ujedno pokažu kako je i u ovim vanrednim okolnostima neophodno održavati zdrav sportski duh i rivalitet.

– Usled epidemiološke situacije koja je zadesila našu zemlju i čitav svet, nismo bili u mogućnosti da organizujemo četvrti po redu Svetosavski turnir. Kako bismo nastavili tradiciju održavanja ovog turnira, mi smo za najmlađe članove našeg kluba organizovali po jednu utakmicu u svim kategorijama, kako bismo im omogućili druženje sa vršnjacima i osnažili takmičarski i timski duh. Sve utakmice su organizovane i odigrane u skladu sa važećim epidemiološkim merama. Rezultati su, naravno, bili u drugom planu, a mladi rukometaši i rukometašice su imali priliku da se nadigravaju sa svojim vršnjacima – poručuju iz RK Radnički, koji se nadaju da će se do januara naredne godine situacija sa koronavirusom konačno stabilizovati i da će se ovaj turnir vratiti svom uobičajenom formatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *