KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ristić se upisao u Ginisovu knjigu rekorda

U hali „Gordana Goca Bogojević“, pred više od 500 posetilaca naš Kragujevčanin Srđan Ristić Rile oborio je Ginisov rekord pošto je za 60 minuta uradio 420 kombinacija zgibova i sklekova, a to je za osam više u odnosu na stari rekord.

S obzirom na to da je obaranju rekorda prisustvovala komisija Rekord instituta iz Nemačke, rezultat je odmah verifikovan i Ristiću je uručen sertifikat na licu mesta.

– Oboriti bilo koji svetski rekord je ogorman uspeh, a tek u ovako teškoj disciplini je još veći. Bilo mi je izuzetno teško i naporno, jer sam ovu kombinaciju radio sa punim sklekom, što inače nije slučaj da se radi. Sudija je bio dosta strog i rigorozan, ali i fer i korektan. Uradio sam i više od 420 kombanacija zgibova i sklekova, ali samo mi je toliko bilo priznato. Kada sam stigao do polovine odrađenih kombinacija, krenuo sam da se borim sa samim sobom. Ma koliko god da sam fizički bio spreman, psiha je ta koja je presudila da izguram do kraja i oborim rekord – izjavio je Srđan Ristić.

U okviru ovog nesvakidašnjeg događaja organizovan je i bogat program. Specijalni gost bio je velemajstor i svetski rekorder Muhamed Kahrimanović iz Nemačke, koji je izveo „Hamer hand show”. Program su upotpunili i Trening centar „Grom”, Klub borilačkih sportova „Gladijator”, Karate klub „Junior”, Rvački klub „Kragujevac”, kao i Primenjeni aikido „Lazović”.

Podsetimo, Srđan Ristić je u oktobru 2016.godine oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, odradivši čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!