KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ristić dva od dva: Još jedno zlato za kragujevačkog paraolimpijca u Tokiju

Novo paraolimpijsko zlato za Dragana Ristića u Tokiju. Kragujevački strelac, koji je pre samo tri dana doneo Srbiji prvu medalju sa Paraolimpijskih igara u Tokiju, i to onu najblistavijeg sjaja, uspeo je da ponovi ovaj uspeh osvajanjem zlatne medalje i obaranjem dva planetarna rekorda u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2.

Foto: Streljački savez Srbije

Baš kao i prilikom prvog izlaska na vatrenu liniju, kada je osvojenom zlatu pridodao i novi svetski rekord u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2, Ristić je i u svojoj drugoj disciplini na Paraolimpijadi u Tokiju uspeo da nadmaši planetarni rekord – i to čak dva puta.

Sjajni Kragujevčanin je najpre postavio novi najbolji rezultat u kvalifikacijama (631,1 kruga), da bi potom sa 252,7 pogođenih krugova oborio i svetski rekord finala.

Ristić je pobednički podijum podelio sa svojim kolegom iz reprezentacije Zdravkom Savanovićem, kome je pripalo srebrno odličje sa rezultatom od 250,1 pogođenih krugova, dok je bronzu osvojio Ukrajinac Vasilij Kovalčuk (228,9 krugova).

Srpski paraolimpijci su zaključno sa današnjim danom osvojili šest medalja u Tokiju. Pored Ristićeva dva zlata i srebra koje je osvojio Zdravko Savanović, medaljama su se okitili i strelac Laslo Šuranji, kome je pripalo srebro u disciplini 50 m vazdušna puška SH1 kategorije, zatim Željko Dimitrijević, koji je takođe „izlio“ srebro u bacanju čunja, kao i stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su uzele ekipnu bronzu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *