KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Raško Katić otvorio obnovljeni košarkaški teren na Aerodomu

Stanovnici kragujevačkog naselja Aerodrom dobili su moderan košarkaški teren sa profesionalnom podlogom, dar kompanije Mozzart iz Beograda. Teren će nostiti naziv po proslavljenom kragujevačkom košarkašu i nekadašnjem reprezentativcu Srbije Rašku Katiću, kome je pripala čast da preseče svečanu vrpcu.

Foto: kragujevac.rs

Ovaj košarkaški teren, koji se nalazi u ulici Vladimira Rolovića, obnovljen je u okviru Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru“. Teren je svečano otvorio poznati kragujevački košarkaš, aktuelni kapiten KK Radnički i nekadašnji reprezentativac Raško Katić, po čijem imenu će ubuduće ovaj teren nositi naziv.

Veliko mi je zadovoljstvo što mi je pripala ta čast da otvorim jedan ovako prelep teren. Voleo bih da svojim primerom pokažem mlađim generacijama da nešto može malo i drugačije, bez savršenog talenta i idealnog pionirskog, kadetskog i juniorskog staža, već sa puno truda, rada i volje. Želja mi je da na ovom terenu klinci koji možda i nisu previše talentovani za košarku, ali imaju puno želje, naprave svoje prve korake i pokažu da i poslednji ponekad mogu da budu prvi. Košarku nikada nisam osećao kao svoju profesiju, već isključivo kao igru, i mišljenja sam da sva deca koju kreću ovim stopama, bez obzira na to za koju se sportsku disciplinu odluče, sport pre svega shvate kao igru, a rezulati će doći sami po sebi – poručio je Katić.

Kompanija Mozzart je kroz akciju „Sto terena za jednu igru“ već otvorila blizu devedeset ovakvih terena širom Srbije, a sve u cilju stvaranja budućih košarkaških asova, kao što je Raško Katić.

– Na ovakvim, uslovno rečeno, „malim“ terenima, stasavale su mnoge naše košarkaške legende. Nadamo se da ćemo upravo nekog od ovih klinaca, koji su danas imali priliku da „testiraju“ novi teren, jednog dana dočekati na balkonu ispred Skupštine – istakao je Bojan Popović, predstavnik kompanije Mozzart, koji se ovom prilikom zahvalio Rašku Katiću, ali ljudima iz lokalne samouprave na svesrdnoj podršci, najavivši još sličnih projekata u budućnosti.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović potvrdio je da je otvaranje košarkaškog terena u naselju Aerodrom tek početak uspešne saradnje Grada Kragujevca i kompanije Mozzart u cilju popularizacije sporta kod mladih Kragujevčana.

– Od početka svog mandata gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zadao nam je jasne smernice u pravcu jačanja sportske infrastrukture u samom gradu i izgradnje pozitivnog stava mladih prema sportu. Prisustvo velikog broja dece i omladine, njihovo zadovoljstvo i radost povodom otvaranja ovog košarkaškog terena, govori nam da smo na pravom putu. Mi ovde ne planiramo da se zaustavimo, već nam je želja da zajedničkim snagama učinimo još mnogo toga na polju popularizacije sporta među kragujevačkom omladinom i stvaranju novih sportskih asova iz našeg grada – istakao je Stevović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *