Radnički – Zvezda u polufinalu Kupa Srbije

Danas su u Beogradu, u hotelu “M“ izvučeni parovi polufinala Kupa Srbije za odbojkaše. U polufinalu, 26.februara, kragujevački Radnički se sastaje sa Crvenom zvezdom, od 20.00 časova uz direktan TV prenos na nacionalnoj televiziji. Drugi polufinalni par čine Partizan – Vojvodina koji će prvi izaći na parket dvorane “Šumice“, od 17.oo časova. Finale je 27.februara, od 20.00 časova. Kuglice je izvlačio proslavljeni reprezentativac Vasa Mijić.

Zanimljivo je da će finalni turnir po prvi put organizovati dva kluba, Crvena zvezda i Partizan. Kandidature za organizaciju finalnog turnira podnele su tri ekipe, Crvena zvezda, Partizan i NIS Vojvodina. S obzirom da su ponuđeni isti uslovi, žrebom je odlučen domaćin, a privilegiju da bude tehnički organizator dobila je Crvena zvezda. A onda se dogodilo nešto što se u ostalim sportovima ne viđa često. Naime, još ranije večiti rivali su se dogovorili da će zajedno snositi troškove organizacije, što su potvrdili generalni sekretar Crvene zvezde Ana Avramović i predsednik Partizana Nenad Golijanin. Za svaku pohvalu i primer ostalim sekcijama ljutih rivala!

Inače, finalni turnir će biti igran u Beogradu posle čak 12 godina. Poslednji put se to desilo 1999. godine, a tada je Crvena zvezda u borbi za trofej savladala podgoričku Budućnost u nezaboravnom meču sa 3:2 (38:36, 28:26, 14:25, 23:25, 20:18).

Izvor: KG sport, zurnal.rs