KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički-Vodovod posle prvenstva, osvojio i kup

kup2014_sl18sm2

2014. godinu definitivno su obeležili šahisti Radnički-Vodovoda, koji su nakon osvojene titule ekipnog prvaka države, uspeli da pridodaju i trofej u Kupu Svetozara Gligorića.

Takmičenje, koje već drugu godinu zaredom nosi ime našeg legendarnog šahiste, održano je u hotelu „Šumarice“, a učestvovalo je 10 ekipa. Kao što se i pretpostavljalo, glavna borba za trofej odigrala se u trouglu Radnički-Vodovod, Jugović i Jelica PEP.

Kragujevčani, koji su važili i za glavnog favorita na turniru, napravili su možda i odlučujući korak ka trofeju kada su u trećem kolu savladali Jugović sa 2,5:1,5, da bi u narednom kolu remizirali sa Jelicom 2:2. To je bilo dovoljno da se izdvoje i osame na vrhu tabele, zadržavši tu poziciju do samog kraja takmičenja.

Iako oslabljena neigranjem mađarskog velemajstora Raporta, ekipa Radnički-Vodovoda u sastavu Ivan Ivanišević, Miloš Perunović, Branko Damnjanović, Boban Bogosavljević, Miroslav Miljković i Zoran Novoselski, pokazala je još jednom da je bez premca u Srbiji i zasluženo došla do trofeja u svom gradu.

Na završnoj svečanosti kapiten Kragujevčana Ivan Ivanišević primio je pehar namenjen pobedniku kupa, dok je predsedniku kluba Obrenu Ćetkovića uručena novčana nagrada u iznosu od 200 000 dinara koja će, u ovoj opštoj finansijskoj krizi koja je zahvatila sport u Kragujevcu, sigurno omogućiti da se Radnički-Vodovod stabilizuje i održi, kako bi u budućnosti nastavio sa dobrim rezultatima.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti