Radnički ubedljiv protiv Nišlija, Vodovod „tesno“ savladao Spartak

Četvrto kolo Prve šahovske lige Srbije donelo je pobede kragujevačkim timovima. Radnički je bio ubedljiv protiv Niškog ŠK sa 4,5:1,5, dok je Vodovod sa minimalnih 3,5:2,5 savladao ekipu Spartaka iz Subotice.

Radnički je „preslišao“ Nišlije i zabeležio drugu uzastopnu pobedu na šampionatu. Prevagu je doneo učinak igrača Radničkog na poslednje tri table.

Na prve tri table viđena su tri remija. Damljanović je remizirao sa Miljkovićem, Blagojević sa Marjanovićem, a Barlov sa Stefanom Mladenovićem. Na četrvrtoj tabli Goran Pavlović je u jednoj jako otvorenoj i borbenoj partiji, uspeo da svog protivnika Mihajla Miljkovića dovede pred mat. Mladi Nikola Radovanović nastavlja sa sjajnom igrom, a u ovom kolu je na petoj tabli uspeo da crnim figurama savlada FIDE majstora Slobodana Bojkovića, nakon što je uspeo da neutrališe kontranapad svog protivnika na kraljevom krilu. Prvu pobedu na prvenstvu zabeležio je i internacionalni majstor Zoran Novoselski, koji je na šestoj tabli filigranski preciznom igrom naterao Aleksandra Nečevskog na kapitulaciju.

Posle ovog kola, Radnički se nalazi na šestom mestu, sa osvojenih 7 meč bodova i 14 poena.

Vodovod je teže nego što se očekivalo, ubeležio novi trijumf. Izuzetno nezgodna ekipa Subotičkog Spartaka pružila je značajan otpor favorizovanoj ekipi iz Kragujevca.

Na prvoj tabli Gračev i Sedlak su brzo remizirali, a na drugoj je Ivan Ivanišević uspeo da iskoristi slabosti svog protivnika Nikole Đukića po dijagonali a1-h8 i matira ga u četrdesetom potezu. Još jedan brzi remi viđen je na na trečoj tabli, između Perunovića i Dragana Paunovića, dok je na četvrtoj tabli aktuelni prvak Srbije Boban Bogosavljević savladao Draška Boškovića. Iznenađujući poraz zabeležio je velemajstor Danilo Milanović na šestoj tabli, koga je savladao internacionalni majstor Nađ, a na šestoj tabli je viđen još jedan brz remi u partiji između Abramovića i Čabarkape.

Vodovod je sa ova tri boda ostao na drugom mestu, sakupivši 10 meč bodova i 16,5 poena iz četiri kola.

Ostali rezultati petog kola: Delfin Beograd – Jasenica Smederevska Palanka 1:5, VŠK Sveti Nikolaj Srpski – Lasta 1:5, Jugović Kać – Sloven Ruma 3,5:2,5, Metalac Takovo – Novosadski ŠK DDOR 3:3.

Tabela posle petog kola: Lasta 12 bodova (16,5 poena), Vodovod 10 (16,5), Sloven 9 (14), Novosadski ŠK DDOR 8 (13,5), Jugović 8 (13), Radnički 7 (14), Jasenica 4 (12), Metalac Takovo 4 (11,5), Spartak Subotica 3 (10,5), Delfin 3 (10), Niški ŠK 0 (7), VŠK Sv Nikolaj Srpski 0 (5,5).

U petom kolu igraju: Novosadski ŠK DDOR – Delfin, Vodovod – Metalac Takovo, Sloven – Spartak, Radnički – Jugović, Lasta – Niš i Jasenica VŠK Sveti Nikolaj Srpski.

Foto: ŠSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti