Radnički sparingovao sa Mađarima

djordje-lekic-vk-radnicki

U sklopu priprema za početak nove sezone, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca danas su, u svom „Parku“, završili trodnevni sparing sa mađarskim prvoligašem Miškolcom.

Kragujevčani su u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu promenili gotovo kompletan sastav, pa je ovo bila prva prilika da trener Uroš Stevanović na delu vidi mnoga nova lica.

– Počeli smo pripreme pre desetak dana i još uvek se okupljamo u hodu. I dalje nismo kompletni, jer čekamo Lazara Dobožanova i Nebojšu Toholja da se vrate sa Svetskog prvenstva za juniore. Ne možemo da budemo zadovoljni formom, s obzirom na to da neki igrači nisu trenirali preko leta, neki su pauzirali, tako da je fizička sprema šarenolika i trebaće nam duži vremenski period da se pripremimo – rekao je Stevanović.

Čini se da je mađarski prvoligaš, pojačan prošlogodišnjim igračima Radničkog, Milošem Miličićem i Markom Petkovićem, te Aleksandrom Njegovanom iz Crvene zvezde, bio rival po meri.

– Ove prve trening utakmice protiv Miškolca, koji nije preterano kvalitetan, sigurno su nam mnogo značile za uvid u stanje pred početak sezone. Vidi se da ima mesta za napredak i ogromnog prostora za rad, ali se nadam da će sve to doći na svoje kada bude trebalo. Sledeće nedelje da nam dođe Singidunum, na dve trening utakmice, ali to zavisi od uslova, koji prvi put u Kragujevcu nisu na potrebnom nivou. Voda je hladna, ne greje se već deset dana i videćemo da li ćemo ovde nastaviti pripreme ili potražiti bolje uslove za rad. Nadam se da će se sve to brzo regulisati – kaže šef stručnog štaba Radničkog.

Uoči ovog sparinga, Šumadinci su dobili rivale u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona – mađarski Solnok, nemački Hanover i crnogorsku Budvu.

– Solnok je veliki favorit u grupi i već je viđen u narednoj fazi. Mi ćemo tražiti pobedu u utakmici sa Budvom, a protiv domaćeg Hanovera, koji je skup nemačkih reprezentativaca i četiri crnogorska igrača, pokušaćemo što skuplje da prodamo kožu. Nećemo biti kompletni, jer su tri nova igrača došla po isteku roka za registraciju – zaključio je Stevanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Poslednje vesti