KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički poražen u Francuskoj

Ekipa Strazbura pred tri hiljade gledalaca ipak bolja u duelu sa kragujevačkim učesnikom Evrokupa. Radnički odigrao solidnu utakmicu, ali ipak nedovoljno za bodove. 

Utakmica je krenula sa dosta kontakta na ivici lične greške, i sudeći po čvrstini igre, 34 poena ukupno u prvoj deonici i nije malo. Na početku meča, Kalinić i Jović su držali goste u igri, a ulaskom Marinovića Radnički dolazi do potpunog egala na kraju prve deonice. 17:17

Drugih deset minuta Radnički je odigrao dosta bolje. Birčević je otvorio svoje trojkaško veče i Radnički je skoro celu deonicu imao vođstvo.

Međutim, početkom drugog poluvremena, domaćin je zaigrao brže i uspeo da nadigra Kragujevčane u igri u kojoj se oni bolje snalaze, a to je brza igra sa dosta postignutih poena. U ekipi Radničkog nisu navikli da se protiv njih igra na način koji upravo Mutina četa igra ponajbolje, pa su primili 27 poena u trećoj četvrtini i tada je već morao da bude poziv na oprez.

Birčević je nastavio da „sipa“ sa svih spoljnih pozicija, a Marinović ga je pratio košgeterski, koliko je fizički mogao da izdži da bude u igri. Francuzi su postigli dosta lakih poena u poslednjoj deonici, a goste primoravali da poene „zarade“ sa linije penala.

U poslednjih pola minuta rezultat je bio nerešen, i opet se ponovio splet nesrećnih okolnosti kojima Radnički u samoj završnici urakmica ne pogađa koš i gubi bodove. Još jedna od utakmica koju je više gost izgubio, nego domaćin pobedio.

U Radničkom, najefikasniji je bio Stefan Birčević sa 21 poenom (5-5 za tri poena), a Kalinić je upisao 14. Pobedničku ekipu predvodio je Kempbel sa 19 poena.

KK Strazbur : KK Radnički  80:76 (17:17, 15:19, 27:23, 21:17)

Gledalaca: 3015.

Sudije: PATERNICO [ITA], LOPES [POR], DAVYDOV [RUS].

KK Strazbur: Tupen, Dio, Lakomb, Tornton, Kembel, Grir, Duport, Fransoa, Imhof, Abromaitis.

KK Radnički: Sili, Lešić, Jović, Mlađan, Kalinić, Birčević, Pilčević, Dimić, Balmazović, Brkić, Jevtović, Marinović.

Radnički će u subotu popodne biti gost ljubljanskoj Olimpiji u okviru 18. kola ABA lige. 

Foto: Duško Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.