Radnički jači za mladu reprezentativku Srbije

Mlada reprezentativka Srbije Milijana Stošić (19) prvo je u nizu pojačanja Radničkog za predstojeću sezonu u Super ligi Srbije.

Foto: SPD Radnički

Radi se o igračici koja je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a našla se i na širem spisku seniorskog tima. Angažovanjem Milijane Stošić kragujevački klub je pojačao konkurenciju na deficitarnoj poziciji pivota i dobio igračicu na koju ozbiljno može računati u daljoj budućnosti.

S obzirom na ostvareni plasman u Super ligu, uprava kluba je odlučila da pojača ekipu na deficitarnim mestima, kako bi bila konkurentna u elitnom takmičenju. Jedno od tih mesta je pozicija pivota. Izbor je pao na talentovanu i perspektivnu Milijanu Stošić, koja bi u tandemu sa Bjelakovom trebala da predstavlja udarni tandem. Milijana ima sjajne predispozicije, požrtvovana je u fazi odbrane, spretna i okretna u ofanzivi. Mišljenja sam da će se brzo uklopiti u naš sistem rada i stil igre i da će dati značajan doprinos povratku kragujevačkog ženskog rukometa na staze nekadašnje slave – prokomentarisala je novo pojačanje Marija Lojpur, sportski direktor ženske sekcije RK Radnički.

Milijana je tokom svoje karijere promenila nekoliko domaćih klubova, a stigla je da se oproba i u inostranstvu, nastupajući za francuski Brest. Dolazak u Kragujevac vidi kao priliku za dalji napredak u jednom dobro organizovanom sportskom kolektivu, kao što je Rukometni klub Radnički.

Pre svega želim da se zahvalim upravi Radničkog što se angažovala oko saniranja moje povrede, iako još uvek nisam bila član kluba. Mislim da sam napravila pravi potez dolaskom u Kragujevac i smatram da će mi boravak u Radničkom predstavljati odskočnu dasku u daljoj karijeri. Imamo odličan mlad tim, protkan iskusnim superligaškim igračicama, i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo dobar plasman u predstojećoj sezoni – poručila je nova članica Radničkog, koja se obavezala na dvogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *