Radnički finišira pripreme u Novom Sadu

Košarkaši Radničkog su učesnici prvog memorijalnog turnira kojim se odaje počast tragično postradalim kolegama iz Košarkaškog kluba Novi Sad – igraču Nenadu Grozdaniću i treneru Nemanji Daniloviću. Organizator takmičenja je KK Vojvodina Srbijagas iz Novog Sada, a uz domaćina i Radnički učestvuju još KK Železničar iz Inđije i OKK Beograd. Utakmice se odigravaju u petak i subotu u Sportskom centru „Slana Bara“.

Prvog dana, u petak 30. septembra, sastaju se Radnički i OKK Beograd od 18 časova, a Vojvodina Srbijagas i Železničar od 20 časova. Narednog dana igraju se odlučujući mečevi – za treće mesto od 16 časova, a za osvajanje pehara od 18 časova i 30 minuta.

Organizatori najavljuju dodelu dva trofeja; trofej Nenada Grozdanića dobiće najbolji igrač, a trofej Nemanje Danilovića sledi najboljem treneru. 

Podsećamo, košarkaš Nenad Grozdanić, dvadesetogodišnji igrač KK Novi Sad, preminuo je 13. aprila prošle godine, i pored svih lekarskih napora, na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra Kragujevac, a nakon teške saobraćajne nesreće na autoputu Niš-Beograd. Isti udes doživeo je i trener košarkaša Novog Sada Nemanja Danilović koji je posle višemesečne borbe za život preminuo 1. oktobra.

Da napomenemo da je na poslednjoj sednici Upravnog odbora Košarkaškog kluba Radnički odlučeno da pozicija predsednika Uprave pripadne Nebojši Divljanu. Sednici koja je održana u Beogradu prisustvovali su predsednik Kluba Ivan Grujin i članovi: Mladen Ivković, direktor Kluba, Dejan Vidojević, pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srbije, Vladan Atanasijević, direktor softverske firme „Spinakera“ i kompanije „Aseko“, kao i novoizabrani član Uprave Vlastimir Vuković, direktor „Inteza Lizinga“ i Nebojša Divljan, novoimenovani predsednik Uprave.

Prihvatanjem funkcije koja zahteva angažovanost i posvećenost, kako je sam Divljan letos ocenio mesto predsednika Uprave, znatno je ojačan organizacioni deo košarkaškog kluba Radnički. Tako je u završnici pripremnog perioda, šumadijski NLB ligaš sproveo u delo zamisao predsednika i direktrora kluba i, uz kompletiranje igračkog kadra, rešio ključnu polugu koja treba da stabilizuje Klub i vine „Crvene đavole“ u vrh Regionalne lige i dva domaća finala – što je takmičarski cilj za sezonu 2011/2012 koja počinje odmeravanjem snaga sa zagrebačkom Cibonom 9. oktobra u hali „Jezero“.

Nebojša Divljan je rođen u Kragujevcu 8. marta 1955. godine, gde je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu 1979. godine.

 

Izvor: KKRadnički.rs

Foto: Miljenko Karačić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *