Radnički čuva svoju mladost: Panić i Tanasijević produžili ugovore

Kragujevčani Uglješa Panić i Jovan Tanasijević produžili su ugovore sa Vaterpolo klubom Radnički i predstavljaće okosnicu kragujevačkog kluba u narednim sezonama, zajedno sa još nekolicinom mladih igrača, poniklih na bazenu u Velikom parku.

To je model po kom Radnički planira dugoročno funkcionisanje, a da ima budućnost pokazuju i rezultati mlađih selekcija, koje u poslednjih nekoliko godina gotovo donose trofeje i medalje sa najjačih takmičenja.

Upravo je na krilima momaka koji su sva vaterpolo znanja stekli u školi Radničkog, kragujevački klub 2016. godine krenuo od nule i za četiri sezone došao do trofeja u Kupu Srbije i Regionalnoj A2 lige. Zanimljivo je da većina tih igrača još uvek ima juniorski status i da je budućnost tek pred njima.

Panić (20) i Tanasijević (19) su deo svih pomenutih uspeha i vaterpolisti sa najdužim stažom u Radničkom, pošto su tu još od početka kragujevačke vaterpolo priče – sezone 2012/13. Uz Nemanju Stanojevića, Panić je lider po broju odigranih utakmica za Radnički, jer je od 2016. godine upisao 92 nastupa za prvi tim, dok je povremeni juniorski reprezentativac Tanasijević odigrao 70 mečeva.

Ugovore sa kragujevčakim klubom prethodno su produžili i članovi vicešampionskog tima Srbije sa nedavnog Svetskog prvenstva za juniore Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Stefan Branković, kao i povremeni juniorski reprezentativac Nikola Stanković.

U klubu su ostali i nešto iskusniji igrači – Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Nikola Lukić, Filip Janković i Stefan Todorovski, dok su kao nova pojačanja za sada predstavljeni Miloš Miličić i Marko Radulović.

Tu je i plejada igrača iz mlađih selekcija koji kucaju na vrata prvog tima, među kojima i kragujevački trio kadetskih reprezentativaca – Bogdan Gavrilović, Radosav Virijević, Zoran Poznanović, koji je već dobijao šansu u najjačem sastavu.

Izvor i foto: SPD VK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *