KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički bolji od Triglava

Odbojkaši aktuelnog šampiona Srbije pobedili su, sinoć, u Mariboru, ekipu slovenačkog prvoligaša Triglava, iz Kranja, sa 3:1 (26:28, 25:21, 25:22, 31:29). Najbolji kod naše ekipe bili su primač Nebojša Stevanović i blokeri Marko Maksimović i Nemanja Opačić koji se po povratku sa Balkanijade u Makedoniji i Evropskog prvenstva za juniore u Belorusiji, ovenčan medaljama ozbiljno preporučio treneru Slobodanu-Bobi Kovaču, koji je, doduše, i najavio da će mlade snage kragujevačkog tima u narednoj sezoni imati priliku da se dokažu. Slovenci su pršle sezone zazeli 4.mesto u domaćem prvenstvu.

Radnički je u toku dvanaestodnevnih priprema već dva puta igrao protiv učesnika Svetskog prvenstva, reprezentacije Kameruna. Najpre je pobedio sa 3:2, a u drugom meču trener Slobodan-Boba Kovač pružio je priliku i rezervistima, tako da su Kragujevčani izgubili sa 3:1. Potom je Radnički savladao jednu od najboljih austrijskih ekipa, aktuelnog vicešampiona Hotvolej iz Beča sa 3:1, a izgubio od slovenačkog prvoligaša Salonit Anhova, iz Kanala na Soči sa 3:0.

U planu je i utakmica sa Dobom iz Pliberka u Austriji, a za petak i subotu je planirano učešće na turniru u Murskoj Soboti, gde će Kragujevčani odmeriti snage sa domaćinom Panvita Galeksom, potom sledi susret sa ekipom Marhiol vodi, takođe prvoligašem, iz Prvačine kod Nove Gorice, i sa austrijskom ekipom Hardberg.

Izvor: sumadijapress, KG sport

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *