Radnički 1923 predstavio novog trenera: Darko Vojvodić predvodi „crvene“ u nastavku sezone

Fudbalski klub Radnički 1923 imenovao je Darka Vojvodića za novog šefa stručnog štaba. Novi trener „crvenih“ sa „Čika Dače“ danas je zvanično predstavljen igračima, a potom je sa njima odradio i prvi trening.

Uprava kragujevačkog prvoligaša je u ekspresnom roku uspela da pronađe zamenu doskorašnjem šefu stručnog štaba Dejanu Nikoliću, koji pre par dana sporazumno raskinuo saradnju sa klubom.

Izbor je pao na Darka Vojvodića, 49-godišnjeg stručnjaka rodom iz Foče, koji je trenersko ime izgradio vodeći brojne klubove u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine. Poslednji angažman imao je u Borcu iz Banjaluke sa kojim je osvojio Prvu ligu Republike Srpske i samim tim vratio ovaj klub u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Kao igrač Darko Vojvodić je jedan period svoje karijere proveo upravo u Radničkom 1923, gde je u generaciji Katića, Spasića, Drulića, Lalatovića, Pelemiša nosio kapitensku traku. Upravo to je bio jedan od glavnih razloga zbog koga je Vojvodić dobio poverenje uprave Radničkog 1923 prilikom izbora novog šefa struke.

– Darko Vojvodić je kao igrač dve godine nosio dres Radničkog i sigurno je neko ko dobro oseća ovaj klub. Ja duboko verujem da nam on može pomoći u ostvarenju cilja koji smo zacrtali pre početka sezone. – izjavio je Aleksandar Simović, direktor kragujevačkog kluba.

U svom prvom obraćanju igračima, novi trener „crvenih“ sa „Čika Dače“ istakao je da od njih zahteva maksimalnu disciplinu, borbenost i veru u ostvarenje zacrtanih ciljeva.

– Bez borbenosti i zalaganja nema ništa. Hoću da ste jaki, snažni i složni. Hoću da kada se okreneš i pogledaš saigrača do sebe, da budeš spreman poginuti za njega. Neću trpeti nedisciplinu i javašluk u svlačionici. Tražim od vas da mi verujete i ja ću vama verovati. Kada izgubim poverenje, neće vas biti u timu. To nije pretnja, to je zakon fudbala. Imamo priliku da budemo prvi i uđemo u Super ligu, a svi znate šta to znači i za sam klub i za vas igrače. Ubeđen sam da mi to možemo, jer da ne verujem u vas i ljude koji vode ovaj klub, sigurno ne bih ni dolazio ovde. – poručio je Vojvodić u svom više nego iskrenom uvodnom govoru igračima.

Novi šef struke Radničkog 1923 iskoristio je priliku da pohvali izdanje „crvenih“ u susretu sa Sinđelićem.

– Momci su se borili i pokazali da nisu izgubili voljni momenat. To je ono što publika voli da vidi, jer ona ne trpi folirante. Dres ovog kluba je jako teško nositi i igrači moraju biti spremni da na svakoj utakmici daju svoj maksimum. Naš cilj i jeste da nađemo jedanaest momaka koji će se boriti i ginuti za ovaj klub na terenu, i ja vam se kunem da će to tako biti. U tom pogledu kod mene nema popuštanja. – kategoričan je Vojvodić.

Darko Vojvodić je neko ko vrlo dobro zna recept kako se stiže do višeg ranga takmičenja, budući da je tokom svoje trenerske karijere to uspevao da ostvari u nekoliko navrata.

Tri godine zaredom uvodio sam ekipe u Premijer ligu BIH, tako da dobro znam kako se to radi. Upravo je to moj osnovni motiv dolaska u Kragujevac, da Radnički 1923 obezbedi plasman u Super ligu. – apostrofirao je novi strateg Kragujevčana, koji će svoj trenerski debi na klupi Radničkog 1923 imati u nedelju, kada na „Čika Daču“ stiže Zlatibor iz Čajetine.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *