Prva evropska medalja Aleksandra Jovičića

Član Badminton kluba Ravens KG Aleksandar Jovičić ostvario je ogroman uspeh osvajanjem bronzane medalje u dublu na međunarodnom turniru Evropskog kupa za takmičare do 17 godina starosti, koji je tokom vikenda održan u bugarskom Haskovu.

Foto: BK Ravens KG

Jovičić je nastupio u tandemu sa Mihajlom Tomićem iz BK Beograd. Njih dvojica su u osmini finala bili bolji od ruskog dubla Dmitri Lanin i Egor Peresetski sa 2:0, a potom su u četvrtfinalu eliminisali i turski tandem, koji su činili Anil Ulak Atanom i Mirak Kantar, takođe sa maksimalnih 2:0.

U polufinalu srpski duo je ponovo naleteo na predstavnike Turske, Tahu Emirhana Budaka i Abdulsameta Ozdemira, koji je ipak bio nepremostiva prepreka za naše momke na putu ka finalu.

U singl konkurenciji, Jovičić je zaustavljen u četvrtfinalu od strane trećeg nosioca turnira Hasana Berkaja Gunbaza (0:2).

Za Jovičića je ovo prva medalja u okviru Evropskog kupa za igrače do 17 godina starosti i veliki podstrek za dalju karijeru.

Srpski badmintonci osvojili su ukupno četiri medalje na ovom takmičenju, od toga tri u starijem uzrastu (do 17 godina), a jednu u mlađem (do 13 i 15 godina).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *